Прочитај ми чланак

Ивица Краљ: Дајем руку с којом сам бранио да нисмо намештали!

0

Легендарни голман Партизана изненађен је изјавама Николаса Аспрогениса да је отишао из Србије зато што му је тражено да намешта утакмице и не верује да би иједан од његових саиграча пристао да учествује у нечему таквом.

Тврдње бившег голмана Партизана Николаса Аспрогениса да су му у Србији нудили да учествује у намештању утакмица изненадиле су легенду “црно-белих” и његовог “ментора” Ивицу Краља.

Аспрогенис је рекао да је из Србије отишао због великих ванфудбалских притисака, а у интервјуу за Спорт26 тврдио је да му је понуђено 5.000 евра да пусти гол и утиче на крајњи исход.

– Та његова изјава ми је у најмању руку чудна. Он је добар дечко, знам га од његове десете године и знам колико је био одушевљен Београдом и уживао у клубу. Не личи ми то на њега, заиста не могу да верујем да је то стварно рекао – излавио је  за “Ало!” Ивица Краљ, који је кипарском голману био старији узор.

Краљ тврди да он није био у сличној ситуацији и да нико није покушао да га поткупи.

– Сулудо је уопште причати о томе. Не знам играча који би пристао на то. Мени је то тотално страно, како мени тако и свим играчима са којима сам играо, дао бих руку за све оне са којима сам играо да не би пристали да наместе утакмицу – оценио је бивши голман, а на претпоставку да је изјава Аспрогениса покушај да дође у центар пажње пошто је тренутно без ангажмана, Краљ је одговорио:

– Ако јесте, није му то начин. Ја сам стварно изненађен и не могу да поверујем да је он то рекао, Николас је последња особа за коју бих рекао да је то изјавио.

(Ало, Фото: Wикипедиа)