Прочитај ми чланак

Иванишевић објаснио зашто се Ђоковић није тестирао у Задру

0

Горан Иванишевић, тренер Новака Ђоковића и директор турнира у Задру, изразио је жаљење због појаве коронавируса на Адриа туру, али и истакао да није у реду да се сва кривица сваљује на организаторе такмичења.

Ђоковић и његова супруга Јелена у уторак су добили позитиван резултат теста, а Иванишевић се током дана чуо са првим играчем света.


„Чули смо се и није му лако. Носи се јако добро, ако гледамо на околности. Издржаће све, јак је он, али није му лако“, рекао је Иванишевић и објаснио због чега се српски тенисер није тестирао у Задру.

„Зато што на дан кад се то десило, по препоруци надлежних, речено нам је да се сваки играч може тестирати у својој матичној земљи. Тако је и он одлучио да оде у Београд. Играчи су отишли на своју руку да се тестирају. Зашто се играчи нису тестирали пре доласка у Задар? Зато што није било потребе. Тако је рекао и министар Берош. Нико није имао симптоме.“

Иванишевић истиче да се сви из организације осећају одговорнима, али да му смета што се они представљају као једини кривци.

„Осећамо се одговорним, ово је била једна велика супер ствар. Жао ми је свих заражених, али на неке ствари се не може утицати, као и на ову. Једино ми смета што смо ми главни кривци и људи скупљају политичке поене на нама, а у Задру је најмање заражених.“

Некадашњи освајач Вимблдона је се два пута тестирао, а чека га ј један тест.

„Тестирао сам се прошле среде и у понедељак. Оба теста су негативна, надам се да ће бити и трећи који је у суботу. Не гине ми 14 дана самоизолације. Сад је лако паметовати и бити паметан,“ изјавио је Иванишевић за РТЛ.