Прочитај ми чланак

Хрватски политичар: Новак је херој планете! Није хтео да им ћути, зато га прогоне

0

Иван Вилибор Синчић, хрватски европарламентарац који је недавно одушевио Србију говором против Рио Тинта, пружио је подршку најбољем тенисеру света Новаку Ђоковићу, који се тренутно налази у карантину у Аустралији и чека одлуку суда.

Ђоковићу је прво одобрено медицинско изузеће за учествовање на Аустралијан Опену, да би његова виза била одбијена при уласку у земљу.

Он се сада налази у хотелу са мигрантима, где чека одлуку суда о томе да ли може да уђе у земљу. Овим поводом се огласио и Иван Вилибор Синчић, европарламентарац из Хрватске.

„Тренутно се у Аустралији одвија цивилизацијска срамота. Заточити најбољег тенисера света политиканска је одлука оних који ће на крају изгубити. Новак је херој планете. И није ствар у његовом изузећу, јер није тајна да су многи од његових колега дошли са изузећем. Али они ћуте и њих не дирају. Проблем је што он није ћутао. И зато мора бити кажњен. То је срамота и то није демократија. Држи се Ноле и видимо се у Високом“, написао је Синчић на свом Фејсбук профилу.

Подсетимо, Ђоковић је кренуо пут Аустралије уз поруку да је добио медицинско изузеће, али га је на аеродрому дочекао пакао и више од седам сати затварања и испитивања, пре него што му је укинута виза и донета одлука о протеривању.

Политичари су заузели јединствен фонт и поништили одлуке медицинске комисије, а тим српског тенисера је уложио жалбу и чека се одлука најкасније у понедељак.