Прочитај ми чланак

ХРВАТСКА: Убили смо Бога у Теодосићу, добили Србе са 17 разлике, али судије…

0

Селектор кошаркашке репрезентације Хрватске Аца Петровић и даље не може да преболи пораз од Србије у четвртфиналу Олимпијских игара, јер сматра да је његов тим заслужио да освоји медаљу

teodosic print skrin– У првих 20 минута ми смо били беспрекорни, без обзира на пет-шест офанзивних скокова Србије. Ми смо решили средишњи пик, убили бога у Теодосићу и водили 38:32. Кад бисмо склонили у страну трећу четвртину, ми смо у 30 минута Србију добили 17 разлике, каже Петровић.

Ацо Петровић се још једном осврнуо и на судијским критеријум, мислећи да је жестоко оштећен у четвртфиналу против Србије.

– Три пута смо успели у Рију да се вратимо са „минус 14“. Шпанију смо победили, против Аргентине дошли на лопту, и онда са Србијом. И опет, враћам се на то, не казујући како смо имали лоше суђење против Србије. Али, две одлуке, непостојећи фаул на Радуљици, а затим и намерни фаул Јокића који се није судио. По правилима је то неспортска.

Петровић нема намеру да напусти место селектора Хрватске, али доста тога зависи и од челника хрватске кошарке.

– Ако моја функција у Цибони није била проблем ово лето, не видим зашто би то био проблем за будуће лето. Цибона ионако неће имати не знам колико кандидата за репрезентацију, јер Жижић одлази у НБА. Сматрам да сам најбоље решење за позицију селектора. Мој однос према играчима је специфичан, неко може доћи и тренирати екипу, али само на неки другачији начин, јер ово се не може наставити, каже Петровић за “Јутарњи.хр”.