Прочитај ми чланак

ФУДБАЛЕР ЗАГРЕБАЧКОГ ДИНАМА ДОБИО ПОЗИВ из ФСС да обуче дрес Србије

0

У Хрватској ми перспектива у овом тренутку није блистава, Србија ме зове, очито ме веома жели, наравно да разматрам ту могућност – каже Бојан Кнежевић

Везни фудбалер загребачког Динама Бојан Кнежевић потврдио је да га је звао Фудбалски савез Србије и да разматра да заигра за репрезентацију Србије.

Фудбалер рођен у Загребу тренутно наступа на позајмици у Локомотиви из Динама, прошао је све млађе селекције Хрватске и годинама био велика нада тамошњег фудбала.

– Истина је. Звали су ме недавно из Србије, звао ме човек из Савеза и рекао ми да постоји могућност да играм за Србију и питао ме јесам ли заинтересован. Морам да признам да ме мало затекао, а потом ми је рекао да зна да могу остварити услове играња за Србију, да је само на мени да кажем јесам ли заинтересован или одбијам такву могућност. Ако кажем да ме занима, онда ћемо даље разговарати – рекао је Кнежевић за “Спортске новости”.
 
Кнежевић је открио да га занима да обуче дрес „орлова“ и да му отац има српски пашос.
 
– То је фудбал, не треба да се гледају друге ствари. Свестан сам да ће бити људи који ће другачије гледати, међутим мене занима само фудбалски пут и прича. А, морам да признам, у Хрватској ми перспектива у овом тренутку није блистава, свестан сам тога, како сад ствари стоје, тешко да ћу заиграти за хрватску репрезентацију. Србија ме зове, очито ме веома жели, наравно да разматрам ту могућност.
 
Кнежевић је био део младе репрезентације Хрватске и постоји могућност да на лето заигра на Европском првенству у Италији и Сан Марину, где ће бити и Србија.
 
– Тек сам се опоравио од повреде. Видим да је гужва у репрезентацији, поготово у везном реду. У идућих шест-седам утакмица у ХНЛ-у, да и заиграм пуним ритмом, тешко да се мој статус може променити – рекао је Кнежевић, који је нагласио да му је Хрватска увек први избор, али да не зна какав ће расплет бити.
 
Спортске новости преносе да је бившег капитена омладинске селекције Хрватске лично звао председник ФСС Славиша Кокеза.