Прочитај ми чланак

На мрежама се појавио дрес Србије, навијачи бесни: Ужас, боље да је шала (ФОТО)

0

Фудбалери Србије ће добити нове дресове за Светско првенство у Катару, а јавност се нада да то неће бити они чије су фотографије претходних дана гледали на друштвеним мрежама.

Мундијал почиње 18. новембра, а до тада ће бити представљен нови дрес Србије (ипак појавила се једна фотографија која је изазвала лавину реакција).

Ипак, на друштвеним мрежама су се појавиле фотографије дреса које су сликане уживо (није у питању виртуално издање), а много навијача је незадовољно оним што су видели.

Благо је речено да су незадовољни, па многи пишу да нови дрес изгледа као реплика дреса Црне Горе или Северне Македоније.

Разлог је што је грб потпуно другачији, али и што на дресу има жутих детаља на рукавима и одмах испод браде.

Многи су писали да се надају да је у питању шала и да дрес неће заиста овако изгледати. Многи су истакли да асоцира чак и на дрес Пољске и да не представља дрес који су „орлови“ обично носили претходних година.

Раније су из ФСС објаснили да ћемо добити нови грб специјално за Мундијал.

„Усвојен је грб који ће красити нови дрес свих репрезентативних селекција Србије. Институционални, досадашњи грб Свеза, остаје као званични грб ФСС, а нови грб ће бити нови симбол са којим ће се индентификовати навијачи и красиће дрес свих селекција ФСС. Ово одвајање грбова урађено је на препоруку УЕФА и то је тренд који су пратиле многе европске репрезентације. Нови грб фудбалске репрезентације Србије инспирисан је традиционалним мотивима и симболима наше земље кроз историју: двоглави бели орао, оцила, љиљани, црвени штит… Из сваког периода узето је по нешто и представља микс наших најистакнутијих и најпрепознатљивијих симбола“, објаснили су тада из ФСС.

Подсетимо, током маја се појавио и један графички приказан дрес како би требало да изгледа опрема коју ће Србија носити на Светском првенству у Катару. Ипак, тада та верзија није привукла толику пажњу као најновија фотографија.