Прочитај ми чланак

ХОЋЕ ЛИ БОБИ ЗАИГРАТИ за „Орлове“ у квалификацијама?

0

Простора за тако нешто биће на лето али центар Лос Анђелес Клиперса није сигуран да ли ће наступити за национални тим.

Центар Лос Анђелес Клиперса Бобан Марјановић спада међу играче који због обавеза у НБА лиги није у позицији да наступа за репрезентацију у квалификацијама за Мундобаскет.

epa06207393 Serbia’s Boban Marjanovic reacts during the EuroBasket 2017 semi final match between Russia and Serbia, in Istanbul, Turkey, 15 September 2017. EPA-EFE/TOLGA BOZOGLU

Простор да Србија наступи у најјачем саставу биће направљен на лето када ће у НБА лиги на снази бити пауза. Тада би позив у национални тим требало да добију Бобан Марјановић, Немања Бјелица, Милош Теодосић, Богдан Богдановић и Никола Јокић.

Питање је међутим ко ће од поменуте петорице бити спреман да се одазове Ђорђевићу и заигра у дуелима са Немачком и Грузијом.

„Не размишљам о томе сада. Искључиво сам концентрисан само на победе са Клиперсима“, искрен је био Бобан Марјановић.

„Орлови“ су већ обезбедили пласман у наредну рунду квалификација али ће утакмице са Немачком и Грузијом имати огроман значај јер се у други круг преноси комплетан учинак из прве фазе.

Наредну утакмицу у квалификационој Групи Г Србија ће одиграти у гостима против Грузије (29. јун), а затим ће 2. јула угостити Немачку.