Прочитај ми чланак

ГОАТ дебата на ЕСПН – „Краљ Федерер је ‘мртав’, Новак ће поставити све рекорде“

0

Угледни ЕСПН покренуо је интерну тебату ко је најбољи тенисер у историји.

Ко је ГОАТ (Греатес оф алл тиме)? Гренд слем рекордер Роџер Федерер, Рафаел Надал или Новак Ђоковић који има бољи међусобни скор од обојице и најмлађи је.

© AP Photo / John Minchillo

Дебату је отворио новинар Дебдата Сенгупта, за кога је Федерер најбољи.

„Није било играчи толико свестраног као Роџер. Игра већ 22 године и још увек држи рекорд освојених Гренд слемова. Да ли сте видели како игра? То изазива страхопоштовање. Нико у мушком тенису није ни близу“, рекао је Сенгупта у тексту објављеном на сајту ЕСПН.

За Маноја Багаватулу је Рафаел Надал – ГОАТ.

„Држи појединачни рекорд гледајући Гренд слемове, али и много више од тога. Најбољи је у константном унапређивању игре и, тврдим, кључан је у златном добу тениса. Велику тројку, у којој су још Новак Ђоковић и Роџер Федерер, побољшао је јер је преосталу двојицу присилио да више раде“, објаснио је Багаватула.

„Колико год Федерерова игра била сјајна, ниво страсти и емоција једноставно није исти као Надалов. Превише је швајцарски“, додао је Багаватула, а онда изазвао реакцију колеге.

„Надалова игра је превише напорна. Боле очи и уши после меча. Гледање Роџера је нешто попут магије“, реплицирао је Сенгупта.

Док су расправљали који је Гренд слем „важнији“, односно је Надал гро својих освојио на Ролан Гаросу, убацио се трећи новинар Картик Ијер.

„Видим да сте Новака игнорисали. Доминирао је на две подлоге и има јаке адуте у дебати. Мислим да не постоји други кандидат за ГОАТ. Сигурно је бољи од Федерера, а Надал има подршку“.

„Има бољи скор од обојице. Федерер? Ма хајде… Откривен је сваки пут када игра против Новака велики меч. Две меч лопте му нису биле довољне у финалу Вимблдона и то са публиком. Тај краљ је мртав“.

На реплику Дебдате да је Федерер играо финале Вимблдона у 38. години, а да је питање шта ће Новак радити у том добу, Ијер је дао још јачи одговор.

„Биће у пензији и срушиће све рекорде, осим Ролан Гароса. Новак је најбољи тениски пакет – разгибан, сјајан, роботизован, шампион, доминантан и ‘антиваксер'“, стигао је ј да се нашали Ијер.