Прочитај ми чланак

ФУДБАЛСКЕ ЛЕГЕНДЕ НА ЗЛАТИБОРУ: Куп пријатељства европских клубова

0

Од 4. до 10. јуна на Златибору ће бити одржан први European Clubs Friendship Cup 2018. - Куп пријатељства европских клубова.

На турниру ће учествовати 16 клубова, од тога 10 најпопуларнијих и највећих клубова у региону: Црвена Звезда, Партизан, Динамо Загреб, Сарајево, Вардар, Олимпија, Војводина, Осијек, Жељезничар и Будућност. Осталих 6 места попуниће добро познати европски клубови Еспањол, Удинезе, Фенербахче, Видеотон, Спал и Торино.

Своје знање, умеће и таленат, показаће генерација рођена 2000. године, момци од 18 година.

Овакав састав турнира чини га највећим овакве врсте у региону.

16 клубова подељени су у 4 групе. Победници група играју полуфинале. Утакмице ће се играти на више терена на Златибору где ће све екипе бити и смештене.

Овај турнир је лепа прилика да видимо генерацију фудбалера која долази и будућност је ових клубова. Још важније је да ће ови млади играчи успоставити међусобно, нове пријатељске везе, а у спортском смислу се одмерити и потврдити са најбољима у региону.

EC FC турнир ће бити традиционалан и одржаваће се сваке године.

Турнир организују општина Чајетина, Туристичка организација Златибор,Спортски савез општине Чајетина, Спортски центар Чајетина, FT Team company, Hit and run production и Спортклуб ТВ уз логистичку и организациону помоћ ФСС.

Турниру ће као промотери и гости, присуствовати бројни некадашњи и садашњи фудбалски асови као што су: Пеђа Мијатовић, Иван Гудељ, Ивица Осим, Дејан Савићевић, Славиша Јокановић, Рефик Шабанаџовић, Саво Милошевић, Владимир Петровић Пижон и многи други.

Велика атракција за све учеснике турнира а и за навијаче ових клубова, представља податак да ће се чак 4 утакмице дневно у групној фази надметања, директно преносити на највећој регионалној тв мрежи, Спортклубу, који је најгледанија спортска телевизија у региону. Овим путем ће јавност у чак 10 држава видети нове фудбалске таленте а они прилику да покажу своје умеће пред најширим аудиторијумом.

Турнир организују FT Team company, Општина Чајетина,Туристичка организација Златибор,Спортски центар Чајетина,Hit and run production, и Спортклуб ТВ уз логистичку и организациону помоћ ФСС.