• Почетна
  • СПОРТ
  • Фудбал: Зна се ко суди дерби, али ко је први и ко испада још се не зна (Анализа)
Прочитај ми чланак

Фудбал: Зна се ко суди дерби, али ко је први и ко испада још се не зна (Анализа)

0

Rasovic Sa PintuТри кола пре краја у Супер лиги, још увек се не зна ко ће бити нови шампион а ко ће поред Смедерава у нижи ранг такмичења.

На правом испиту: Вук Рашовић (Партизан) и Са Пинто (Црвена звезда)
Никад интересантније и никад занимљивије фудбалско првенство у последњих десетак година! Три кола пре краја фудбалског шампионата у Супер лиги још увек се не зна ко ће бити нови шампион Србије а ко ће се од лета заједно са Смедеревом преселити у нижи ранг такмичења.

Једна дилема би могла бити решена и то већ овог викенда. У суботу у новом ,,вечитом дербију,, у судару наша два најпопуларнија и најтрофејнија клуба Партизан као домаћин дочекује Црвену звезду са два бода предности. Математички, првак би победом решио сваку дилему и по шести пут узастопно освојио наслов најбољег тима у Србији. Са друге стране, Црвена звезда после тешке победе над ОФК Београдом, још увек не губи наду. У игри је још девет бодова и свака победа ће бити злата вредна.

Напредак нови суперлигаш!
Напредак из Крушевца је пет кола пре краја шампионата у Првој лиги обезбедио место у елитном такмичењу. Сада се тражи још један путник а најозбиљнији кандидати за другу позицију су: Чукарички, Вождовац, који је недавно изградио и отворио прелеп спортски објекат као и Металац који у Горњем Милановцу има своју спортску арену.
Из лиге ће ове године испасти чак шест тимова. Тренутно су испод црте: Нови Сад, Колубара, Телеоптик, Тимок, Банат и Раднички из Нове Пазове. Али, ништа сигурнији нису ни краљевачка Слога, Младеновац и Младост из Лучана.

Тренери Вук Рашовић и Са Пинто, сада у овој недељи, морају још више да мотивишу своје играче, да направе јасну стратегију да формулишу тим који ће бити спреман за беспоштедну борбу свих 90 минута.

Домаћину је лакше, с обзиром да је пребродио тешко гостовање у Крагујевцу, да игра пред својим навијачима и да има предност од два бода. Сад с друге стране Звезда, свесна тежине задатка, нема шта да изгуби.

Из Фудбалског савеза Србије су јасно поручили да ће дерби судити најбоље наше судије и да неће бити грешака.

Ако се има у виду да је Судијска организација, дала пуно поверење а Уефа уважила њен став, онда се сигурно очекује да правду дели Милорад Мажић.

Крајње интересантно ће бити и у борби за опстанак. Смедерево, које је одавно испало из Лиге, победило је освајача Купа тим Јагодине.

Раднички из Крагујевца као и БСК су поражени код куће али у опасној зони налазе се још и Нови Пазар, Јавор, Доњи Срем и Хајдук из Куле.

Крагујевчане очекују гостовања Слободи и Јавору док ће на свом терену дочекати Војводину. Борчани одлазе у госте Доњем Срему и ОФК Београду а код куће чекају Јагодину. Ништа лакше нечће бити ни Новом Пазару…

 

Д. Тодоровић