• Почетна
  • СПОРТ
  • Фудбал – Супер лига: Напредак изненадио, нишки Раднички сигуран на старту
Прочитај ми чланак

Фудбал – Супер лига: Напредак изненадио, нишки Раднички сигуран на старту

0

fudbal,lopta-jpg_660x330
(Спортске.нет)

Осим утакмице у Хумској, у вечерњем термину одигране још две утакмице првог кола Суперлиге. Новајлија у лиги, екипа Напретка као гост изненадила освајача Купа, док је нишки Раднички према очекивању савладао имењака из Крагујевца.

Суботњи програм у оквиру првог кола ЈСЛ окончан је утакмицама у Јагодини и Нишу.

Актуелни освајач Купа Србије и представник Србије у квалификацијама за Лигу Европе, екипа Јагодине непријатно је изненадила своје навијаче поразом од новајлије у лиги, крушевачког Напретка.

Крушевљани су славили са 2-0, а јунак меча је капитен Напретка Ненад Миросављевић, који је у фуинишу меча постигао оба гола за свој тим.

Напредак је играо отворено од самог старта и храбра игра против фаворита донела је жељени резултат екипи Милана Лешњака.

Исти резултат, али у корист домаћег тима постигнут је у Нишу, где је домаћи Раднички савладао имењака из Крагујевца (2-0).

Домаћи су повели голом Стојановића у 31. минуту, да би само три минута касније арбитар искључио нервозне Хаџибулића код домаћих и Спалевића код гостију.

Нада гостију да могу избећи пораз трајала је до самог финиша, тачније надокнаде времена, када је Булатовић ударцем главом са петнаестак метара поставио коначних 2-0.

ЈСЛ, 1. коло

Рад – Чукарички 0:1

Слобода – Спартак 1:1

ОФК Београд – Вождовац 1:0

Партизан – Нови Пазар 4:3

Раднички Ниш – Раднички Кг 2:0

Јагодина – Напредак 0:2

Недеља:

18.00х Јавор – Црвена звезда
20.30х Војводина – Доњи Срем