Прочитај ми чланак

ФУДБАЛ: Партизанов “минималац“, Земунци имају за чим да жале

0

Партизан опет неефикасан на домаћој сцени, али је ипак дошао до три вредна бода.

Фудбалери Партизана уписали су данас другу победу ове сезоне у Суперлиги, пошто су као гости савладали екипу Земуна у четвртом колу шампионата резултатом 1:0.

Како смо и навикли у Суперлиги, Партизан је од почетка имао иницијативу, Земунци су покушавали из контри и полуконтри да учине нешто више у нападу.

Али, домаћин данас уопште није био безопасан, поготово се то односи на Миљана Вукадиновића, који је већ у 10. минуту ставио голмана Партизана Владимира Стојковића на озбиљна искушења. Одлично је шутирао искоса са леве стране, гађао супротни угао, али је Стојковић успео да ту лопту избије у корнер.

Одмах затим нови покушај Вукадиновића, овог пута са неких 17 метара искоса са десне стране, али није био довољно прецизан.

ЗЕМУН: Милошевић, Станимировић, Цветковић, Вукадиновић, Романовски (од 56. Савић), Башановић, Аземовић, Луковић, Стојковић (од 78. Мурајама), Ђаловић (од 64. Тошески), Кукуличић.

ПАРТИЗАН: Стојковић, Енаке, Н. Р. Милетић, Марковић, Урошевић, Смиљанић, Пантић (од 83. Здјелар), Сума (од 46. Закарић), Ђерлек, Николић (од 64. Јанковић), Ожеговић.

Партизан опет није успевао да теренску иницијативу претвори и у стварање већег броја прилика за голове, а до водећег, испоставило се и победоносног гола, стигао је индивидуалном акцијом Данила Пантића.

Играо се 20. минут меча, Пантић је са леве стране кренуо ка ивици казненог простора, преварио свог чувара, а онда упутио прецизан ударац у доњи десни угао гола голмана Марка Милошевића – 0:1.

До краја полувремена црно-бели су имали још пар покушаја са дистанце, не толико опасних, као и шут Урошевића главом после центаршута Енакеа.

На другој страни је и даље претио расположени Вукадиновић, који је у финишу првог дела игре изнудио слободан ударац на ивици казненог простора, Сума га је оборио и зарадио жути картон, али домаћи нису успели да из слободног ударца озбиљније угрозе гол Стојковића.

У полувремену, тренер Партизана Зоран Мирковић оставио је у свлачионици неубедљивог Сејдубу Суму, а на терен је послао новајлију Горана Закарића.

Ипак, црно-бели су били мање-више задовољни минималним вођством, па нису превише ни форсирали, имајући у виду велику врућину, али и чињеницу да их за четири дана очекује реванш меч са Нордсјеландом у трећем, колу квалификација за Лигу Европе.

У 70. минуту одлична прилика за Земун, после акције Кукуличића, али је Стојковић за тренутак био бржи од Миљана Вукадиновића који је покушао са пет метара да ту лопту проследи у мрежу.

Три минута касније, Горан Закарић одлично шутира са око 17 метара, искоса са десне стране, али голман Земуна Марко Милошевић крајњим напором избацује лопту у корнер.

Нова опасност по гол Партизана виђена је у 76. минуту, био је то још један продор Кукуличића по десној страни, оштар центаршут у петерац, где је Савић промашио лоопту, а Милетић успео да отклони опасност.

Тек што је ушао у игру, Земунов резервиста Мурајама у 79. минуту пробија по десној страни, на уласку у казнени простор Смиљанић га је зауставио и судија Грујић је показао да је то слободан ударац за Земун. Одлично га је извео Башановић, голман Стојковић је боксовао лопту и пропала је још једна прилика за Земунце.

Последњу прилику за Партизан креирао је Урошевић, који је у 80. минуту одлично центрирао са леве стране, али Ожеговић је замало закаснио на ту лопту која је ишла на другу стативу.