• Почетна
  • СПОРТ
  • ФРКА У БРИСЕЛУ: Тренер и саграчи се обрушили на Митрогола?
Прочитај ми чланак

ФРКА У БРИСЕЛУ: Тренер и саграчи се обрушили на Митрогола?

0

SL Benfica v RSC Anderlecht - UEFA Champions League

„Лоше, баш лоше“, коментарише Ван дер Бром учинак Митровића у последњем мечу, а белгијски медији додају да су и искусни Ванден Боре, Дешан и Жиле изгубили стрпљење за младог саиграча који се на последњем мечу наводно истицао само новом фризуром.

Често можемо да чујемо легионаре из Србије како говоре о тескобама играња у иностранству. Александар Митровић ових дана пролази кроз баш такве проблеме, пошто су га белгијски медији узели на зуб и означили као највећег кривца за сва последња посртања Андерлехта. Јер, од њега се очекује да као најскупље појачање у историји клуба већ са 19 година буде лидер тима.

Тренер Јон Ван ден Бром не крије разочарање због последњих партија младог голгетера, посебно због игре у поразу на гостовању код Шарлрое.

„Александар није играо добро. Истина је да није имао ни праву подршку саиграча, али ни он није урадио апсолутно ништа. Одиграо је баш лош меч. Није се откривао, лако је губио лопту… Све оно што га иначе чини корисним нисмо могли да видимо. За разлику од неких ранијих утакмица, није се срцем унео у игру. Разговараћу са њим“ , без длаке на језику ће Холанђанин на клупи клуба из Андерлехта.

Белгијски медији ништа блажи, па наводе да се Митровић у 16. колу Про лиге истицао само новом фризуром, а не фудбалским потезима. Дневник Ниеувсблад доноси и информацију да је Митровићево понашање досадило и најискуснијим ведетама Андерлехта Гијому Жилеу, Оливијеу Дешану и Антонију Ванден Бореу. Сви они су баш у пет милиона евра скупом појачању пронашли узрок пораза, иако га нису именовали.

Међутим, поменути лист се не слаже сасвим са том констатацијом, јер иако не умањује Митровићеву одговорност сматра да он не може бити једини кривац за колективну срамоту екипе. Ипак, ни уредништво се не либи да изађе са оценом да је Митровић превише проблематичан за своје године.

„Врло добар нападач, можда заиста и вредан тих пет милиона. Али ћудљива глава и превише картона за играча тог узраста. Такав је тип. Када је добро расположен може да реши утакмицу ни из чега. Када је лош – онда је баш лош“.

Колеге из Белгије, такође, разлог за пад у Митровићевој игри виде у замору материјала, јер српски интернационалац због обавеза у омладинској репрезентацији није имао паузу овог лета, а касније је играо и за млади и за сениорски национални тим.

(Mocart sport, Фoto: Гуливер/Геттy Имагес)