Прочитај ми чланак

Француз разоткрио америчку ЗАВЕРУ ПРОТИВ НОВАКА Срећни су кад га виде слабог…

0

Некада шести тенисер света, Француз Жил Симон, стао је у одбрану Новака Ђоковића после бруталних напада из дела светске јавности због турнира "Адрија тур".

Симон је дао интервју за специјализовани портал „Теннис бреак неwс“ и објаснио зашто многи не воле Ђоковића.

„Постоје много људи који су срећни да виде Ђоковића слабог јер им он заузима место! Оптужиће Новака и рећи да је сва кривица његова, да би се тај турнир боље организовао да је неко од њих водио главну реч. Зато што не желе да се то рефлектује на њихове турнире. То није безначајно, не догађа се случајно. Новак је веома добра особа и сву кривицу је преузео на себе. Напад на њега је политика.“.

Симон открива да у позадини напада на Ђоковића стоји амерички интерес.

„Лако је открити одакле долази први талас критика против Ђоковића. Од када Ноа Рубин (амерички тенисер) има читаву страницу за нападе на Ђоковића? Коме треба његово мишљење? Амерички утицај који имамо овде у Француској, Американци такође имају код куће. Док Новак покушава да уради много ствари, то нервира пуно људи. Управо сада то нервира Америчку тениску федерацију која жели да организује УС Опен. Они покушавају да убеде све да турнир треба да се организује на њихов начин, али имају светског играча број један који каже „не, не, ми нећемо да играмо у таквим условима“. Они нису задовољни. Невероватно је да видите америчке играче који нападају Новака јер је рекао да не жели да игра на њиховом терену. Имате читаву групу играча који кажу „ми морамо да играмо код куће“.