Прочитај ми чланак

ФРАНЦУСКИ МЕДИЈИ: Србин из Бгд клуба је дојавио за Звезду, огласио се и НАПОЛИ!

0

Он је Србин, сигурни смо. Већ сумњамо у једну одређену особу - наставља да пише о овој афери француски спортски лист "Екип, позивајући се на своје изворе.

НАВОДНО намештање резултата у утакмици Црвене звезде против ПСЖ и даље изазива интересовање и подгрева машту у Француској. Док ЛФП, организација која управља организовањем професионалног фудбала у Француској, даје пуну подршку ПСЖ, дотле „Екип“, који је и покренуо целу аферу у јавности, преноси да Црвена звезда оштро побија оптужбе, као и да у Београду траје „потрага за кртицом“, односно фамозним извором који је послао дојаву УЕФА.

– Он је Србин, сигурни смо. Већ сумњамо у једну одређену особу – преноси „Екип“ речи неименованог „члана београдског клуба“, који притом додаје да „откривени профил“ нема тренутне контакте са Црвеном звездом.

Преносе се и изјаве Душана Савића и Ивана Ћурковића у вези са афером која данима пуни медијски простор.

– Доћи са пет милиона евра би могао само неко ко је изашао из луднице или је много глуп. Таквих нема у Црвеној звезди. То је незамисливо! Реч је, по мени, о огромној лажи некога ко не воли Црвену звезду и ко је љубоморан на њене резултате – рекао је, између осталог, Савић.

И бивши голман Сент Етјена Иван Ћурковић је зачуђен.

– Овакви проблеми постоје, видели смо шта се догодило у белгијском фудбалу. Али, добро познајем руководиоце Црвене звезне, и не видим ко би се усудио и имао материјалних средстава да уради тако нешто. Предузети једну такву иницијативу је ван сваке логике. Имам поверења у француско правосуђе и имам априори поверење у руководиоце Црвене звезде. У сваком случају, потребни су докази и да се иде до краја – поручио је Ћурковић.

НАПОЛИ: ЗВЕЗДА У ВЕЛИКОМ ПРОБЛЕМУ

БЕЗ икакве потребе, вероватно из неких својих интереса, у читаву причу се петља и Наполи, чији је адвокат Матија Грасани дао пристрасну изјаву.

– ПСЖ је у минорном проблему, готово да и не постоји. Међутим, српски тим има много више разлога за бојазан. Ако истрага УЕФА покаже да је ту било нечега сумњивог, онда стварно не видим како би Звезда могла да избегне драстичну казну. Минимум је да буде избачена из такмичења, а могуће је да казна буде још драстичнија – изјавио је Грасани, правни заступник Наполија, за дневник „Матино“.