• Почетна
  • СПОРТ
  • Новаку се жури, Фоњини пао за сат и по на путу до пете титуле Аустралијан опена
Прочитај ми чланак

Новаку се жури, Фоњини пао за сат и по на путу до пете титуле Аустралијан опена

0

nole-fonjini

Новак Ђоковић је остварио пласман у четвртфинале Аустралијан опена победивши Фабија Фоњинија са 6:3, 6:0, 6:2, и следећа препрека на путу до четврте узастопне титуле у Мелбурну биће му бољи из меча Станислас Вавринка – Томи Робредо.

Новак није дозволио Италијану ни да пружи достојан отпор, Фоњини је у другом гему три пута спречио брејк, али следећи пут је поклекао, па је Новак повео са 3:1, и уз сигуран сервис је диктирао темпо до краја првог сета.

У наредном је био беспрекоран јер није изгубио ниједан гем, а први је добио тако што је упорношћу искористио пету брејк лопту. То је потпуно обесхрабрило Фоњинија, а Новак је прва два гема трећег сета добио без изгубљеног поена. Тек онда је узвратио Фоњини смањивши на 2:1, после чега је изједначио, али ништа није могло зауставити Новака на путу до завршнице турнира.

Освојио је наредна четири гема, а за победу је сервирао без изгубљеног поена, искористивши прву меч лопту. После сјајних партија под вођством легендарног Бориса Бекера, следе и искушења, па ће му наредни ривал бити Станислас Вавринка или Томи Робредо.

Баш са Вавринком је Новак прошле године у Мелбурну одиграо спектакуларни маратонски меч, један од најбољих у претходној сезони, после ког је и дошао до титуле. Уколико оправда улогу фаворита, противник ће му бити Давид Ферер или бољи из меча Томаш Бердих – Кевин Андерсон.

(Блиц)