Прочитај ми чланак

ФК Војводина распродаје свој тим?

0

abubakar(Вечерње новости)

Оумару је 90 одсто отишао у Белгију, Трајковић и Вулићевић су заслужили да промене средину – каже председник Војводине, после сјајне игре и елиминације Бурсе.

Војводина је сјајно стартовала овог лета на интернационалној сцени са играчима који су пар сезона заједно и уз, свакако, потребна појачања, широм отворила врата Европе. Новосађани већ неколико година заредом играју значајну улогу у домаћем шампионату, по правилу имају добар тим, али увек је недостајала нијанса да претекну „вечите“ и посебно да се докажу у најмасовнијем такмичењу, где су традиционално финалисти.

Пре два месеца кренули су уздржано, без великих обећања, али са јасном намером да раде максимално добро и да све то пренесу на терен. Нови тренер Марко Николић, очигледно је унео и додатну „хемију“ међу играче, међу којима, иначе, влада сјајна атмосфера. Уобичајене „трзавице“ у прелазном року нису уносиле немир у екипу, нити је ико од фудбалера који су на излазним вратима из клуба радио по систему „лако ћемо“.

У шест квалификационих мечева за Лигу Европе, изборили су пет победа и реми, постигли 17, а примили шест погодака и то је занимљиво, на сва три досадашња гостовања забележили тријумфе постигавши 10 уз два примљена гола.

Успех који су остварили у четвртак увече у Турској, победом над јаком екипом Бурсе (3:0) спреманом за Лигу шампиона, потврдио је да су зрели за наставак путешествија Европом и учешће у Лиги.

– У дуелима са Хибернијансом и Хонведом било је јасно да смо много квалитетнији тим, а затим је на ред дошла Бурсаспор, велики клуб са вишеструко јачим биџетом од нашег и исто тако скупом сјајних интернационалаца. Међутим, играчи су веровали у себе и показали да на терену не играју те ствари, него жеља, воља и хтење и да можемо да се носимо са и те како јачим екипама. То је потврдио двомеч са представником Турске – истиче Балша Буторовић, председник Војводине.

Хоће ли се Војводина одрећи услуга Оумаруа, Трајковића и Вулићевића?

– По том питању се још увек ништа не зна. Момци су заслужили да наставе каријеру у неком од ностраних клубова и реше егзистенцијална питања, јер су игром и односом према дресу Војводине задужили клуб. С друге стране, ми смо све радили плански, доводили играче на позиције на којима они играју управо из тих разлога. Наравно да бисмо волели да они остану и све ће се ускоро знати.

Голгетер Оумару је „већ виђен“ у Белгији?

– Да, али потпис још није ставио. Прича о његовом трансферу је много дуга и тренутно могу да кажем да 90 одсто иде из клуба. Он је изразио жељу да промени средину и ми немамо ни најмању могућност да га задржимо.

Симон Вукчевић је ново појачање Војводине?

– Он тренира са нама и требало би да потпише уговор данас-сутра. Симон је управо један од играча о којем се размишљало и који по плану долази у наш клуб, с обзиром на то да може да игра на неколико позиција у нападу па и на месту Оумаруа.

Да ли се у клубу размишља о титули и Купу?

– Као и сваке године, идемо корак по корак. Дуго је првенство и Војводина није само ове године кренула у такмичење са добром екипом. Сетите се да у последње три- четири, побеђивала је Црвену звезду и Партизан и у међусобном скору, убедљиво била прва… Међутим, проблем је што је губила бодове на неким „малим утакмицама“ – закључио је Буторовић.