• Почетна
  • ВИДЕО
  • ФК Војводина: Николић жали због нерешеног резултата (Видео)
Прочитај ми чланак

ФК Војводина: Николић жали због нерешеног резултата (Видео)

0

vojvodina5

(Бета, РТВ)

Тренер фудбалера Војводине Марко Николић рекао је да жали што његова екипа није успела да вечерас у Новом Саду победи Шериф у првој утакмичи баража за Лигу Европа.

Војводина и Шериф одиграли су 1:1, а Новосађани су изједначили у другом полувремену.

„Жалим што нисмо успели да дођемо до другог гола, да преокренемо резултат, јер би се обе екипе другачије понашале у реваншу“, рекао је Николић новинарима после вечерашње утакмице.

„Ми смо коректно ушли у утакмицу, али како је она одмицала, ми смо све више грешили. Много је било техничких грешака. У другом делу смо били свесни да ће се Шериф повући, јер су на терену имали играча мање“, рекао је Николић.

Тренер је рекао да је био свестан да фудбалери Шерифа боље играју на гостујућем терену него код куће, као и да највише опасности прети из контранапада.

Шеф стручног штаба Војводине рекао је да верује у добар резултат у Молдавији, упркос ремију на свом терену.

„Ништа још није готово. У овом дуелу одлучују детаљи. Нама у реваншу одговара победа, као и реми са већим бројем голова. Ја верујем у ову екипу и надам се добром резултату. Екипа је млада и треба им пружити подршку“, казао је он.

Тренер Шерифа Вјечеслав Руснак рекао је да је вечерашњи меч имао два различита полувремена и додао да „има још 90 минута“ да његов тим исправи лошу игру из првог меча.

„Две различите утакмице смо видели данас. Једну пре, а другу после црвеног картона. Ми нисмо навикли да се бранимо и то нам је тешко пало. Ми смо контролисали игру после примљеног гола, али убрзо потом остли смо са играчем мање и онда је цео концепт отишао. Имамо шансу у другој утакмици. Верујем у пролаз“, казао је Руснак.

Фудбалери Војводине одиграли су вечерас у Новом Саду 1:1 са молдавским Шерифом у првој утакмици баража за Лигу Европа.

Војводина – Шериф 1:1
Гол за Војводину постигао је Петар Шкулетић у 54. минуту, док је стрелац за Шериф био Исмаил Иса у 36. Гости су меч завршили са 10 играча зато што је Енрике Луванор добио други жути картон у 42. минуту.

Реванш се игра за седам дана, а победник двомеча ће се пласирати у групну фазу Лиге Европа.

У првих пола сата игре на стадиону „Карађорђе“ у Новом Саду није било изгледнијих шанси. Обе екипе су углавном дугим лоптама и мењањем страна покушвалиали да пробију одбрану ривала.

Гости из Тираспоља су после контранапада у 36. минуту дошли до предности. Бивши фудбалер Црвене звезде Мендеш Каду пробио је одбрану Војводине по десној страни након чега је упутио центаршут са бока и у петерцу упослио усамљеног Ису, који је савладао голмана Матеју Делача.

Од 42. минута фудбалери Шерифа имали су играча мање на терену, пошто је због симулирања прекршаја Енрике Луванор зарадио други жути картон, па је тако Војводини олакшао посао у другом делу меча.

Од самог почетка другог полувремена Војводина је кренула офанзивно, а до изједначења су дошли у 54. минуту, када је Симон Вукчевић са средине проиграо Петра Шкулетића на левој страни шеснаестерца, који је са око седам метара лобовао голмана гостију Вјекослава Томића.

Новосађани су у 69. минуту могли да дођу до преокрета. Андрија Калуђеровић је након корнера Енвера Аливодића са леве странеу петерцу примио лопту и из окрета шутирао, али је шут завршио преко за мало преко гола.

Војводина је до краја меча углавном по боковима покушавала да пробије одбрану гостију и да дође до другог гола, али су играчи Шерифа успели да издрже притисак домаћина и тако се на реванш у Молдавију врате без дефицита.