Прочитај ми чланак

ФИНАЛИСТА РОЛАН ГАРОСА ПОРУЧИО: Најбољи Ђоковић би победио најбољег Федерера

0

Ривалство Новака Ђоковића и Роџера Федерера је једно од највећих у свету тениса... Србин и Швајцарац су имали неке епске двобоје, спектакуларна су била њихова финала, па зато сви са нестрпљењем ишчекују њихове нове дуеле.

Један од њих је и Швеђанин Робин Содерлинг, пре којим је била велика каријера, али коју је морао да оконча у 26. години због сталног враћања мононуклеозе.

Његов највећи успех било је финале Ролан Гароса, у ком је поражен од Роџера Федерера, а остаће упамћено да је баш Швеђанин зауставио низ Рафаела Надала од 31 везане победе на париској шљаци.

Он је у изјави за британски „Тенисмеш“ истакао ко би славио у дуелу Роџера Федерера и Новака Ђоковића када би обојица били на врхунцу.

– Ако би обојица били у најбољој форми, мислим да би Новак имао више победа од Роџера. Ђоковић је, када је био на врхунцу, одлично враћао лопте, сјајно се кретао. Тешко би му Федерер парирао јер би у том случају паничио – рекао је Содерлинг.

Швадски тенисер је током каријере одмеравао снаге са тројицом најбољих тенисера данашњице, а открио је како се осећао на терену против њих.

– Увек сам имао тешке окршаје са Роџером. Када сам играо против Ђоковића или Надала, напустио бих терен и осећао бих да сам играо добро. Али, против Федерера, увек сам осећао се лоше осећао – закључио је Содерлинг.