Прочитај ми чланак

Филиповић у Про Реку, стиже и Прлаиновић

0

sp filipF01_620x0

С обзиром на тешку финансијску ситуацију у Србији тешко је претпоставити с каквим ће амбицијама српски клубови стартовати у новој сезони

Доведи Србина да би био првак Европе. То су схватили у најбогатијим европским ватерполо клубовима, и наши најбољи играчи полако дижу сидро из Србије. Италијански медији су објавили да се капитен Радничког Кон Тикија, Филип Филиповић после две године враћа у Про Реко, који преговара и са двојицом својих бивших чланова, лидером Црвене звезде Андријом Прлаиновићем и центром Синтеза из Казања Душком Пијетловићем.

Најбогатији европски клуб је прошле недеље доживео фијаско на финалном турниру Лиге шампиона у Барселони и клупски челници верују да са тројицом српских асова могу да европске круне, коју су последњи пут освојили баш са њима, 2012. у Орадеи.

Уосталом, нови првак Европе у својим редовима има Немању Убовића и Марка Петковића.

Скршетних руку не седе ни Мађари. Првак Егер је прво ангажовао голмана Бранислава Митровића, који има и мађарски пасош, потом је на свом сајту обелоданио да је потписан двогодишњи уговор са капитеном Партизана Рајфајзен Милошем Ћуком и да је све договорено са љубимцем навијача Црвене звезде, леворуким Борисом Вапенским.

Незванично се сазнаје да је на мети Егера и прекаљени бек црвено-белих Никола Рађен.

Не би требало изгубити из вида да су перјанице вицешампиона Мађарске, Солнока: Живко Гоцић (капитен), Милан Алексић и Стефан Митровић.

С обзиром на тешку финансијску ситуацију у нашој земљи тешко је претпоставити с каквим ће амбицијама српски клубови стартовати у новој сезони. Примера ради, италијански медији центра Радничког Кон Тикија Бориса Злоковића шаљу у Посилипо, а бека Дамира Бурића у Брешу…

( Новости )