Прочитај ми чланак

ФИФА се огласила о дивљању албанских хулигана у Тирани

0

Светска фудбалска асоцијација ФИФА покреће истрагу због немилих сцена које су се десиле на утакмицама између Енглеске и Мађарске, односно Албаније и Пољске.

У Тирани су албански хулигани напали играче Пољске и прекинули су меч, након шот је Пољска повела у 77. минуту.


Тада је са трибина полетело много предмета ка Пољацима који су се радовали. Између осталих предмета, ту су биле и флаше и друге ситније ствари.

Уз то је било увреда и на рачун Србије, застава са натписом „Ј*** Србију“, а хулигани су у сачекуши напали и десетак пољских навијача пре меча.

Када ј реч о мечу Енглеске и Мађарске, навијачи гостију су се на Вемблију потукли са полицијом, а ФИФА најављује да ће оба случаја бити испраћена на одговарајући начин.

„ФИФА снажно осуђује инциденте који су се десили на утакмицама Енглеске и Мађарске и Албаније и Пољске. Хтели бисмо да истакнемо да наша позиција остаје чврста у одбацивању било којих форми насиља, као и дискриминације и злостављања. Имамо нулту толеранцију за такво понашање у фудбалу“, наводе из ФИФА.

Мађари су прозивали Енглезе због клечања пред меч и љутито су им гестикулирали. Код себе су имали и транспарент против клечања.

Током меча је двадесетак полицајаца и група редара ушла у тучу са навијачима, а неки од њих су завршили крвавих глава.