Прочитај ми чланак

ФИФА ипак уводи „прецизно око”

0


Сеп Блатер уводи правду на  Светским првенствима

На фудбалском клупском СП, у децембру 2012. године, требало би и званично да почне да се примењује   „прецизно око“ које исправља одлуку судија, одлучено је у Цириху.

Сепу Блатеру се, после много година, коначно испунила жеља – ФИФА је дозволила увођење напредне технологије за праћење фудбалских мечева. „Прецизно око“ почеће да функционише на Светском клупском првенству у децембру 2012. а биће активно и на Светском првенству у Бразилу 2014.

Вест о увођењу технологије која ће исправљати људску грешку на лицу места прихваћена је позитивно у свету фудбала, нарочито међу Енглезима који се надају да ће ова новина бити уведена у Премијер лигу.
___________________________________________________________________________________________________-


Дејан Станковић: Завршићу каријеру у Интеру

– Завршићу каријеру у Интеру. Срећан сам овде и увек ћу бити захвалан председнику Масиму Моратију. Не могу себе да замислим било где другде, желим да останем у Интеру. Повремено ми пролазе неке мисли кроз главу, али не могу да видим себе како одлазим из овог клуба – рекао је Станковићза италијанску телевизију Скај спорт.

Станковић, који је у мају оперисао Ахилову тетиву, истакао је да што пре жели да се врати у форму.

– Лепо је када добијаш понуде у 33. години, то значи да још нешто вредиш. Сада размишљам само о томе да се вратим у форму. Прошло је два месеца од операције и желим да се што пре да се опоравим. Добро се осећам и једва чекам да почнем да трчим – казао је Станковић.

Доскорашњи капитен репрезентације Србије је у Интер дошао на почетку 2004. године из римског Лација, а у каријери је још наступао за Црвену Звезду.

 

(Новости; Спортски журнал)