Прочитај ми чланак

ЕВРОКУП: Коначно европски Партизан, црно-бели покорили Билбао!

0

После два убедљива пораза, црно-бели вечерас славили на гостовању у Билбау и најавили много боље резултате у наставку сезоне!

Дупли програм – Европска посла београдских „вечитих“Милер сазнао сјајну вест пред меч у БилбауБертомеу открио, Еврокуп ће ускоро бити много значајнији!Обећано, испуњено – Нови председник Партизана довео светски познато име!Партизан у Билбау, Самјуелс у Београду врши припреме за деби
У мечу трећег кола Групе Ц Еврокупа, Партизан је вечерас као гост савладао екипу Билбаа са 96:92, што је прва победа црно-белих у овом такмичењу.

Предвођен Дејаном Тодоровићем, Билбао је током прве четвртине углавном имао благу предност, али Партизан је константно био “за петама“ домаћину.

Најџел Вилијамс-Гос је после 30 поена против Игокее, и вечерас био расположен у нападу, био је у главној улози у екипи црно-белих током првог полувремена, а да Партизан вечерас има чему да се нада показало се средином другог квартала, када је тим Мирослава Николића повео са 35:32.

Нажалост, следи веома лош период у игри црно-белих, Билбао прави серију 12:0 и долази до најубедљивије предности од почетка меча – 44:35.

До полувремена Партизан смањује на “минус седам“ – 49:42, а почетком треће деонице главну улогу преузима капитен Новица Величковић, који уз подршку Вање Маринковића и Aлександра Aранитовића доноси нови преокрет – 52:51 за Партизан у 24. минуту меча.

Aранитовић је потом са линије слободних бацања увећао вођство црно-белих на 54:51 и то је био почетак праве борбе која је потрајала до самог краја.

Билбао је крајем треће четвртине повео са 68:63, поенима Хамника, а на другој страни узвраћа Марко Чакаревић тројком за 68:66.

Тим резултатом се ушло у последњу деоницу, током које је Партизан повео са пет поена разлике – 73:68 и предност је дуго одржавао, али драма почиње на око минут и по пре краја, када домаћи прилазе на 86:85.

Михајло Aндрић потом погађа за 88:85, Билбао не користи наредни напад, а Марко Чакаревић својим поенима на 19 секунди пре краја  ставља тачку – 90:85! Уследила је пенал завршница у којој Партизан није дозволио преокрет.

Вилијамс-Гос је вечерас уписао 27 поена и осам скокова, оплус три аситенције, а пратио га је Новица Величковић са 19 поена и осам скокова. Двоцифрен је био и Патрик Милер са 13 поена.

Домаће је предводио Ервел са 21 поеном, а Тодоровић се зсуатавио на 17, од тога 15 у првом полувремену.