• Почетна
  • СПОРТ
  • ЕП (ЈУНИОРИ) КОШАРКА: „Орлићи” сами себе поразили – Србија сребрна
Прочитај ми чланак

ЕП (ЈУНИОРИ) КОШАРКА: „Орлићи” сами себе поразили – Србија сребрна

0

KOŠARKA Orlići sami sebe porazli - Srbija srebrna

Јуниори Србије нису успели да освоје титулу првака Европе, пошто су у финалу убедљиво поражени од Турске – 85:68.

Домаћин континеталног шампионата је искористио јако лошу и безидејну игру Србије, стекао велику предност већ (+16), коју је лако одржавао до краја сусрета и потпуно заслужено славио.

Наши момци су погодили само три тројке из 16 покушаја, док су од 45 шутева за два погодили само 18. Најбољи у нашем тиму био је Стефан Пено са 13 поена, Радован Ђоковић убацио је десет, а Стефан Лазаревић један мање.

С друге стране, Турке је до злата предводио Толга Гецим са 18 поена и шест скокова, док су Фуркан Коркмаз и Окбен Улубај убацили по 15.

Наши момци су шутерски лоше започели меч, што су Турци искористили и после пет минута игре створили осам поена предности (11:3). Наставило се у истом ритму, да би домаћин у једном тренутку имао и максималних 16 поена предности.

Ни почетак друге деонице није превише обећавао, али су ‘Орлићи’ некако успевали да се одрже на достижном минусу. Турци су затим поново појачали притисак и вратили се на максималних 16 поена предности, да би наши момци преко Вучетића, Доковића и Пена у самом финишу полувремена пришли да једноцифрен заостатак – 36:28.

Нажалост, друго полувреме донело је још лошију игру наше селекције. Нису успевали да се повежу у нападу, док је одбрана још лошије функционисала. Наши момци су погодили само две тројке из 15 покушаја, док им је шут за два поена испод 50 одсто. Гецим са 15 и Улубај са 14 су незаустављиви за нашу одбрану, па Турска после три деонице има огромну предност – 68:46.

Последња четвртина је била само пука формалност, домаћин је смањио притисак, али су наши у једном тренутку успели да се спусте на петнаест поена минуса. Међутим, ‘Орлови’ нису успели да задрже континуитет, па је домаћин рутински привео меч крају и стигао до најсјајнијег одличја.

Подсетимо, Србија и Турска су се на овом првенству срели у 3. колу Ф четвртфиналне групе првенства Европе (31.јула) када је Србија убедљиво победила – погледај: ЕП (ЈУНИОРИ) КОШАРКА: Срби декласирали Турке сред Турске! (Табела)

(Б92)