Прочитај ми чланак

ЕНГЛЕЗИ БАШ НЕ ВОЛЕ НОВАКА: Ђоковића због Федерера избацили са централног терена на Вимблдону

0

tenis-novak-djokovic_vimbldon

Иако је убедљиво најбољи тенисер света и актуелни шампион Вимблдона, Новак Ђоковић неће у понедељак играти на централном терену „Ол Ингланд клуба“.

Организатори су меч осмине финала између Ђоковића и Јужноафриканца Кевина Андерсона поставили као трећи на терену број један!

Претходно ће на овом терену играти Марија Шарапова и Зарина Дијас, односно Стен Вавринка и Давид Гофан, а програм почиње у 14 часова. Ђоковићев меч очекује се око 17.30.

Заиста је чудна одлука организатора да Ђоковић не игра на централном терену и да ту постави мечеве Ендија Мареја и Роџера Федерера.

Програм ће од 14 часова отворити дуел сестара Серене и Венус Вилијамс, а затим ће на терен Енди Мареј и Иво Карловић. И док се одлука да домаћи тенисер игра на централном терену и може донекле прихватити као очекивана, потпуно је несхватљиво да меч између другог носиоца Роџера Федерера и 20. носиоца Шпанца Роберта Баутисте Агута, који затвара програм, има предност у односу на наступ првог тенисера света против 14. на свету.

Од српских представника у понедељак ће на терен Виктор Троицки, чији меч против Васека Поспишила почиње у 12.30 на терену број 12.

Јелена Јанковић ће играти други меч (не пре 14 часова) на терену број три против Агњешке Радвањске.

Од 14.00 Ненад Зимоњић и Марцин Матковски играће у трећем колу против Пјера Угеа Ербера и Николаса Мауа на 11. терену.

(Спорт Курир)