Прочитај ми чланак

ЕНГЛЕСКИ МЕДИЈИ: Ђоковићево понашање подсећа на секту

0

Светски медији сумњичави према одлуци Ђоковића да му тренер у Паризу буде Пепе Имаз. Таблоид "Дејли мејл": Окупљања у Марбељи помало личе на секту.

ОПУШТAЊЕ Новак са пријатељем Невеном Марковићем и братом Марком у Паризу

ОПУШТAЊЕ Новак са пријатељем Невеном Марковићем и братом Марком у Паризу

Мислили смо да је срце на шљаци Ролан Гароса исцртао у част Густава Куертена. Неки сматрају да је срце које Новак шаље у публику јефтин трик, али очигледно да је све то подстицао његов духовни тренер“.

 Британски „Дејли мејл“ веома је сумњичав према одлуци Ђоковића да у тим за турнир у Паризу уврсти Пепеа Имаза, а чак је методу тениског гуруа „љубав и мир“ описао као нека нечиста посла.

СТAН: НИЈЕ ТО КРИЗA

Стан Вавринка сматра да је нормално што је Новак последњих месеци доживео пад.
– То може да се објасни засићењем које је осетио после свих остварења, не само у тенису него и ван њега. У таквим ситуацијама је очекивано да изгубите неке мечеве од слабијих играча. Кажете да је Новак у кризи, а он је још број један. У најгорем случају ће завршити годину на другом месту, не знам да ли се то баш може назвати кризом.

„Окупљања у Марбељи помало личе на секту“, пише у опширном тексту овог таблоида. „Усред свих спекулација око тога шта се дешава са Ђоковићем од оног шокантног пораза на Вимблдону, расте утицај Имаза и његових ‘њу ејџ’ веровања“.

Повод за оваква писања је снимак са предавања на ком су Новак, његов брат Марко, Данијела Хантухова и мистериозни Шпанац два сата говорили о љубави, срећи, хармонији, унутрашњем миру.

– Док је Србија губила против Велике Британије у Дејвис купу, Ђоковић је боравио у Марбељи, а Мареј је дошао у Београд да подржи свој тим иако није играо – наставља „Дејли мејл“ да распирује ватру.

И „Гардијан“ тражи кратак фитиљ Новака, кроз енглески сарказам пише о методи Имаза да човек кроз загрљаје од 25 секунди може да спозна другу особу:

„Ђоковић је ангажовао гуруа, специјалисту за дуге загрљаје, да му помогне да сачува прво место.“

„Телеграф“ сматра да је чудно то што је Србин у тим за тако важан турнир уместо Бекера и Вајде уврстио Имаза:

„Да ли је то назнака да ће доћи до промена у његовом стручном штабу?“

Словаци су се забринули за судбину Маријана Вајде, па портал „Екипа 24“ преноси причу немачког „Билда“ о Пепеу Имазу. Немци већ дуже време пишу о могућем растанку Бекера и Ђоковића, па „Јуроспорт“ и „Спортал“ доносе текстове о томе да је Новакова будућност са Борисом неизвесна и да се после Имазовог ангажовања поставља велико питање о наставку сарадње са Бекером.