Прочитај ми чланак

Енглеска: Навијач ударио голмана и побегао! (Видео)

0

Шта ради енглески навијач кад противнички тим постигне гол?
Улети у терен и удари противничког голмана!

Баш то се догодило у петак вече на утакмици Чемпионшипа, кад је после гола Лидса за 1:1, навијач гостију утрчао на терен и снажно у пределу лица одгурнуо, па ударио голмана Шефилд Венздеја Криса Киркланда, који се срушио на траву.

Још је чудније да се навијач вратио на трибину и да је нестао. Британска полиција је ус суботу идентификовала нападача на основу видео-снимка, али његово име није саопштено.

А током утакмице је виђен сав колорит навијачке културе Енглеске. Фанови Лидса, њих око 5.000, прозивали су менаџера Шефилда Дејва Џонса због криминалних радњи иако је он 2000. године био ослобођен оптужбе. На терен су затим бацане флаше, а домаћи навијачи су чак песмом славили и смрт двојице фанова Лидса 2000. у Турској.

После меча, менаџер Шефилда Џонс назвао је навијаче Лидса „животињама“ и затражио да им се забрани присуство на свим утакмицама у земљи.

 

Шта ће сада да каже Камерон…
Занимљиво је сада видети да ли ће премијер Енглеске Дејвид Камерон тражити да се Лидс и Шефилд избаце из Лиге. Јер, после инцидента у Крушевцу, као да се Енглези нису тукли, одмах је прозвао српски фудбал тражећи ригорозне и астрономске казне због наводног расизма.

 

(Новости)