Прочитај ми чланак

ЕМОТИВНА ИСПОВЕСТ ЈЕЛЕНЕ ЈАНКОВИЋ: Лекари су сумњали да имам рак

0

jelena_jankovicСрпска тенисерка Јелена Јанковић признала да су лекари сумњали да има рак.

Јанковићева је током прошлог викенда била уз Федерејшн селекцију Србије на мечу против Белгије (2:3), али није играла због повреде. Она је у 4. колу Индијан Велса поражана од Агњешке Радванске, док је потом у Мајамију предала меч Пољакињи Линети после само седам минута.

„Повредила сам један мишић кдо рамена, који је повезан са леђима. Болело ме је и када дишем, нисам могла ништа да радим, само сам лежала. Нећете ми веровати. Никада, али никада не подижем тешке ствари, међутим… Стигле су неке торбе у којима ми је била опрема, а ја сам била сама и морала сам да из изнесем, јер се та просторија затварала. И тако сам кренула да дижем торбе на колица. Подигла сам око четири-пет торби, свака од њих је имала по 25 килограма, а онда сам, када сам цимнула руку, осетила да се нешто пореметило у рамену“, рекла је Јанковићева за Спортски журнал и наставила:

„Нисам могла да дишем, да спавам. Отишла сам на прегледе после којих су ми доктори рекли: Да си мало јаче повукла те торбе, сада би морала да идеш на операцију“.

Јанковићева каже да је потом урадила разна испитивања.

„Лекари су на жлезди на врату пронашли цисту. После првих анализа посумњали су да имам рак, па су одлучили да обаве додатне анализе. Било је то 10 дана пакла за мене и ишчекивања шта ће бити. Хвала Богу кад су стигли резултати били су негативни. Имала сам захват на којем су ми одстранили то ткиво које није било здраво, тако да сам добро. Али баш сам се намучила. Пре свега психички“, навела је српска тенисерка.

Она је рекла да једва чека да се врати на терен.

„Када ће то тачно бити, не знам. И ја би волела да знам. Никада ме нису напуштали воља и жеља за играњем. Једино што сада желим је да оздравим и потпуно фит се вратим на терен. Једва чека да почну ОИ. Посебно јер ћу играти и у синглу и у миксу. Са Ненадом Зимоњићем једва чекам да станем на терне. Само је битно да нас двоје будемо здрави и све је могуће. Требало је да заједно играмо на АО, али он због повреде није допутовао у Мелбурн, па ћемо снаге удружити на Ролан Гаросу. Само да будемо здрави. Тада ни медаља није далеко“, навела је Јанковићева.

(Спортски журнал)