• Почетна
  • СПОРТ
  • Џаја о играчима: Михајловић је тип Звездине “деветке” попут Панчева
Прочитај ми чланак

Џаја о играчима: Михајловић је тип Звездине “деветке” попут Панчева

0

Luka Milivojevic254
“Не знам да ли Лука остаје. Знам само да је овде. Не знам да ли постоје неке друге комбинације“, каже Драган Џајић

(Од специјалног извештача за МОЗЗАРТ Спорта из Словеније)

Све приче о лошој ситуацији у Црвеној звезди већ су испричане, али на страну сада проблеми у односима у Љутице Богдана – Звезда је изнад свих појединаца, па је ред да се окренемо актуелном тренутку и тиму који је по многима, барем у овом моменту, чак и ослабљен у односу на протеклу сезону. Председник Драган Џајић, ипак, истиче да не вреди плакати за просутим.
“Отишао је ко је хтео да оде, али има и неких који су отишли на ружан начин. Међутим, не треба ни за ким плакати. Сада је ту нови тренер и треба му дати пуну подршку. Доста добро познаје фудбал, из разговора са њим ми се чини да је за ово кратко време врло добро снимио све ове играче. А полемика би било и да смо довели Муриња“, рекао је Џајић у интервјуу извештачима са припрема у Словенији.

Кад смо већ код одлазака – једна потенцијална продаја посебно брине навијаче Црвене звезде. Јер општи је утисак да је Лука Миливојевић баш сада најпотребнији младом црвено-белом тиму. Само, маме Андерлехтови милиони.

“Не знам да ли Лука остаје. Знам само да је овде, али не знам да ли постоји нека друга комбинација“, каже Џајић и открива да ни по функцији први човек клуба није баш упућен у сва збивања и да је подела надлежности у Љутице Богдана понекад збуњујућа.

“Лука Миливојевић је играч који треба овој Звезди. То је моје мишљење“, истиче Џајић, али је питање да ли ће његов став превагнути, јер повериоци немају стрпљења у чекању на свој новац.

Чека и Звезда. На пример – Милоша Нинковића?

“Не волим да са играчима разговарам преко новина. Хтео сам га и пре шест месеци, желимо га и сада и на њему је да одлучи. Морамо да будемо искрени према себи – ми смо то што јесмо. Клуб је такав какав је. Изволи или немој“.

dragan-dzajic-aleksandar-vucic-ubedio-povratak-crvena-zvezda-1346880672-205436
Ипак, председник Црвене звезде није потпуни песимиста када је наредна сезона у питању. Наиме, врло је задовољан оним што је видео у победи над Домжалама у другом тест мечу у Словенији.

“Искрено, много бољи утисак него што смо очекивао од овакве утакмице у овој фази припрема. Баш добар утисак. Пре свега борбеност, физичка спрема, жеља да се игра. Не знам да ли смо некад на припремама ушли у меч као да је у питању борба за бодове. Имали су и млади жељу да се докажу. Мада, то не мора да значи ништа. Пред нама је тек доказивање“, реално ће Драган Џајић.

На зимским припремама у Турској Стефан Михајловић је био најбољи стрелац Црвене звезде, али у првенству није добио шансу. И нико не може да гарантује да ће му наставак голгетерске серије у Словенији донети место у првом тиму. Али, председник Џајић уверен је да је 19-годишњи фудбалер будућност клуба из Љутице Богдана.

Уосталом, Џајић је и инсистирао на томе да Михајловић у јануару отпутује у Анталију, иако су неки други људи из клуба сумњичави када је у питању Стефанов потенцијал. Председник нема такве дилеме.

“Нисам га познавао када сам дошао у Црвену звезду, али када сам погледао видео сам, што он сада потврђује, да има потенцијал. Треба наравно много да ради. За њега је битно да има континуитет. Да игра. Јер он је класичан центарфор попут Душана Савића, Дарка Панчева, Дарка Ковачевића, Војина Лазаревића. Тај тип играча. Звезда је увек имала такве. Е сад, колико ће играти то ја не знам. То је питање за тренера. Али, много волим и што је љут када не игра. То је одлична ствар. Видим да је малтене полудео када је код Са Пинта кажњен и склоњен из тима“, сумира утиске о Михајловићу први човек црвено-белих.