• Почетна
  • СПОРТ
  • Ђурић: Партизан се уздигао, славићемо шест ноћи и 25 дана
Прочитај ми чланак

Ђурић: Партизан се уздигао, славићемо шест ноћи и 25 дана

0

Djuric2(Спортал.рс, фото: МН Пресс)
Фудбалери Партизана у Хумској су прославили нову титулу шампиона Србије, шесту узастопну, коју су „оверили“ у претходној рунди. У последњем колу црно-бели су победили Спартак Златбор воду, а уочи почетка меча у Хумској предат им је и пехар.

Након меча уследило је велико славље, а коктел је организован у ресторану на стадиону црно-белих. На свечаности поводом освајања шесте узастопне и 25. укупне титуле говорио је и председник Драган Ђурић.

– Лепо је бити на челу клуба који може да каже: шест година – шест титула. Радили смо напорно шест година, а ова је била посебно тешка. Имали смо плус 11 и дошли на плус два. Осећали смо велики притисак, али се Партизан дигао. Пред нама су нови путеви, један је одбрана титуле, а други Европа, која треба да буде приоритет – казао је Ђурић, а пренела Бета.

Председника црно-белих оптимизам не напушта ни када је у питању следећа сезона, пошто је на питање која му је титула најдража одговорио.

– Најдража тек треба да дође и надам се да ће се она славити и следећег маја. Сви су причали да ћемо предати титулу, већина је нажалост и поверовала у то, али се Партизан издигао изнад свега.

Партизан је гладан трофеја, хоћемо и осму и десету узастопну титулу – објаснио је председник црно-белих и нагласио да му је најдражи тренутак у овој сезони био гол Милоша Јојића који је решио 144. „вечити дерби“.

– Било је то најлепше и најслађе и хвала Јојићу на томе – закључио је Ђурић уз опаску да ће се славити шест ноћи и 25 дана уз јасну алузију на „игру бројева“ са титулама.

То је био оригиналан одговор на питање који су планови клуба из Хумске. Присутнима се обратио и капитен црно-белих Саша Илић, који је рекао да је убеђен да ће Партизан и следеће године славити титулу“, а упитан да ли ће поново држати говор казао је да ће бити ту.