Прочитај ми чланак

Ђукићу отказ ако не победи Севиљу?!

0

djukic

(Телеграф)

Дан после пораза од Свонсија у Лиги Европе, Валенсија је отказала за конференцију за новинаре српског тренера, а медији су почели са навођењем имена новог шефа стручног штаба.

Фудбалски клуб Валенсија отказао је конференцију за новинаре тренера Мирослава Ђукића, а шпански медији спекулишу да српском стручњаку следи отказ.

Новинарима је било дозвољено 15 минута присуства на јутрошњем тренингу, уз повећане мере обезбеђења због актуелног “закона ћутања” којег је увела управа клуба, али и видљивог незадовољства навијача.

Најватренији навијачи Валенсије напустили су стадион на полувремену утакмице против Свонсија у Лиги Европе у четвртак, коју је шпанска екипа изгубила са 3:0. Овај неуспех провоцирао је управу да забрани футбалерима излазак у јавност и коментарисање лоше ситуације у којој се клуб налази.

Како преносе шпански медији, председник Валенсије Амадео Салво и спортски директор Браулио Васкес дали су Ђукићу ултиматум да ће добити отказ ако не победи Севиљу, која је тренутно на 19. месту на табели Примере.

Непосредно након фијаска против Свонсија, Ђукић је рекао да не страхује за његов наставак каријере у тиму, истичући:

– Једини страх који имам је за Валесију и срамота ме је због утиска који остављамо. Осећам велику тугу јер имамо врло добре играче, али не успевамо да постигнемо резултате.

Валенсија ће се у недељу у шпанском првенству на стадиону Местаља састати са Севиљом, коју води њен бивши тренер Унаи Емери.

– Не можемо тражити подршку навијача јер је не заслужујемо. Сигуран сам да сам у стању да преокренем ситуацију. Нема друге него наставити радити и борити се, јер нитко нема чаробни штапић, иако је јасно да нисмо нашли решење – додао је Ђукић.

Валенсија је после почетне победе у Примери везала три пораза и налази се на 16. месту са 3 поена. Први је Атлетико са 12 поена.

Ђукић је Валенсију преузео овог лета, пошто је претходно са Ваљадолидом обезбедио опстанак у шпанском првенству.

Као најозбиљнији кандидата да евентуално наследи Ђукића на месту тренера Валенсије у шпанским медијима појављује се име Кикеа Санчеза Флореса, који је већ био на клупи тог клуба од 2005. до 2007. године.