Прочитај ми чланак

Други дан протеста Ђоковића: „Новак је у затвору“, мајка Дијана плакала (ВИДЕО)

0

Породица Новака Ђоковића одржала је други узастопни протест због ситуације у којој се нашао најбољи тенисер планете након доласка у Аустралију.

Пар стотина Ђоковићевих навијача окупило се испред Скупштине Србије како би пружили подршку најбољем тенисеру планете, који је Божић провео затворен у хотелу Парк у Мелбурну.

Током протеста, који је протекао у изузетно емотивној атмосфери, Новакова мајка Дијана се расплакала, док је отац Срђан поновио поруку коју је изрекао током првог протеста одржаног дан пре:

„Ми нисмо овде да нападамо било кога, ми смо овде да бранимо Новака, самим тим бранимо и све нас заједно. Он није заслужио да му раде ове ствари, срам их било, и срамота. Ово је наша борба за опстанак.“

Потом је Новаков отац истакао да су Аустралијанци могли и другачије да се понесу:

„Он је у затвору. Не у притвору, не у хотелу. Њему су одузели ствари, новчаник, који су му пар сати касније вратили. Нису хтели да му пре пар недеља кажу да не испуњава услове и да не долази у њихову земљу. Свако има право да се понаша према својим законима, а они су му дозволили, дали му визу, дали му и специјално одобрење“, додао је Ђоковић.

Подсећамо, Новак се у хотелу Парк налази након што су власти Аустралије повукле визу, након чега је прво задржан на аеродрому, а након испитивања је пребачен у хотел, у ком ће сачекати понедељак и коначну одлуку о својој судбини, када је у питању боравак у „земљи кенгура“.