Прочитај ми чланак

ДРЕС „КОСОВА“ УМЕСТО ЦРНЕ ГОРЕ Талентовани голман Манчестер ситија променио…

0

Овим потезом нисмо издали Црну Гору, али у том савезу нису показали жељу да му нађу место у А селекцији. Сматрам да смо направили прави избор – рекао је Самир Мурић, Аријанетов отац

ТАЛЕНТОВАНИ голман Манчестер ситија Аријанет Мурић (19) одлучио је да престане да брани за Црну Гору и убудуће ће носити дрес репрезентације такозвене државе Косово. Млади чувар је три пута наступио за црногорску селекцију, а у последњој утакмици против Словеније је добио директан црвени картон, јер је ударио главом противничког фудбалера.

фото: mancity.com

– Задовољан сам што је мој син након вишемесечних преговора одлучио да игра за Косово – рекао је Самир Мурић, Аријанетов отац. – Овим потезом нисмо издали Црну Гору, али у том савезу нису показали жељу да му нађу место у А селекцији. Сматрам да смо направили прави избор.

Аријанет је рођен у Швајцарској, висок је 198 центиметара, а пореклом је из Рожаја. У млађим категоријама је бранио за Цирих и Грасхоперс, а од 2016. је члан Ситија, који га је слао на позајмице. Сада га је Пеп Гвардиола вратио на „Етихад“, јер се резервни голман Клаудио Браво повредио.

ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!