Прочитај ми чланак

Ђоковић жели историјски успех у Синсинатију

0

Novak-Djokovic-25421

(Блиц)

Новак Ђоковић ће покушати да освоји турнир у Синсинатију и тако постане први играч у историји тениса који је освојио свих девет турнира АТП серије 1000.

Српски тенисер је до сада четири пута био поражен у финалима овог престижног турнира, али овај пут је решио да дође до самог краја и тако оствари историјски успех који још никоме није пошао за руком. Он ће у шеснаестини финала одмерити снаге са Хуаном Монаком, у једној прилично „српској“ ноћи у Охају која очекује љубитеље тениса.

„Чињеница да имам прилику да уђем у историју спрота којим се бавим и који волим је невероватан. То ми само даје додатан мотив да пробам да дам све од себе и дођем до саме завршнице турнира. Ипак, ово ће бити дуга недеља“, рекао је Ђоковић.

Прошле седмице Ђоковић је изгубио у полуфиналу Роџерс купа од Рафаела Надала са 2:1 у сетовима, у тајбрејку одлучујуће деонице.

„Када се осврнем на дуел од пре неколико дана против Надала, мислим да је меч одлучило само неколико поена“, објаснио је српски тенисер.

Ђоковић је причао и о ривалству са Ендијем Марејем. Он је победио Британца у финалу Аусталијан Опена, док је Мареј тријумфовао на отвореном првенству САД-а.

„Ривалство са Марејем може да постане све веће, али то за сада није највеће ривалство које постоји у спорту. Имали смо доста сјајних мећева, поготову у последње две-три сезоне. У неким сам победио ја, у некима он, тако да је увек неизвесно шта ће се догодити на крају нашег меча“, закључио је Ђоковић.

Њих двојица могу да одмере снаге тек у финалу Синсинатија. До сада су се сусрели два пута у финалима овог турнира, а Ђоковић још увек нема победу у мечу за пехар у Охају.