Прочитај ми чланак

ЂОКОВИЋ ОДУВАО МАРЕЈА ЗА ФИНАЛЕ: Новак јури четврту титулу у Индијан Велсу (Видео)

0
Новак Ђоковић, Индијан Велс, Фото: Фонет/АП

Новак Ђоковић, Индијан Велс, Фото: Фонет/АП

Најбољи тенисер света биће у прилици да одбрани титулу освојену прошле године у финалу против Роџера Федерера.

Најбољи тенисер света Новак Ђоковић пласирао се у финале мастерс турнира у Индијан Велсу пошто је савладао Британца Ендија Мареја са 2:0, по сетовима 6:2, 6:3. Меч је трајао свега 88 минута и ово је други најкраћи меч ове двојице тенисера.

Ђоковић у борби за први Мастерс у сезони и репризи прошлогодишњег финала чека Роџера Федерера који је савладао Милоша Раонића.

Тако ће први рекет света имати прилику да одбрани титулу освојену прошле године, а имаће прилику да освоји и четврту титулу у Калифорнији с обзиром да је овај турнир освајао 2008., 2011. и 2014. године.

Била је ово својеврсна реприза финала Аустралијан опена од пре два месеца, када је Ђоковић славио, а Мареј после меча изнео тешке оптужбе да је српски играч фолирао умор.

Вечерашњи меч био је 25. међусобни дуел двојице играча рођених 1987. године. Новак сада води 17:8, а добио је девет од последњих десет дуела, односно последњих шест.

Ђоковић је до полуфинала стигао без борбе, пошто је Аустралијанац Бернард Томић предао меч због повреде. Енди Мареј је савладао Шпанца Фелисијана Лопеза са 6:3, 6:4.

Друго полуфинале чине Роџер Федерер и Милош Раонић.

(Курир.рс, видео: Best Viedeos)