Прочитај ми чланак

Добар почетак: Срби покорили Турке

0

kosarka-srbija-turska-foto-mmetlas-6_orig
Орлови убедљиви против Турске

На првом контролном мечу током припрема за ЕП кошаркаши Србије оставили су добар утисак. Предвођени Крстићем, Недовићем и Бјелицом славили су са 78:63

Кошаркаши Србије су на премијери показали своје победничко издање. Тим Душана Ивковића, после три недеље напроних припрема, кренули су да на контролним мечевима уигравају тактику, а први који су на њихов тимски дух налетели били су Турци. На турниру у Цељу екипа Богдана Тањевића поражена је од Орлова убедљиво – 78:63 (23:18, 20:9, 13:20, 22:16)

Тежина у ногама Крстића и његових саиграча се осећа, што је и нормално у овој фази летњих припрема, али колективна игра и доста добро распоређени поени, упркос томе што многи “замерају” да “све иде на центарску линију, односно капитена” требало би да буду први утисак…

Све време меча Србија је диктирала темпо. У другој четвртини одлепили су се на двоцифрену разлику, у трећој су имали и плус 20 поена на својој страни… да би у последњој деоници дошло до опуштања што су Турци искористили и пришли на минус 6 (63:57)… Али прецизност Бјелице и Недовића са линије 6.75 метара је била знак да преокрет неће бити дозвољен – Србија је мирно привела меч крају – до прве победе и слике да у овај тим треба веровати.

Најефикаснији међу Орловима био је и најискуснији – Ненад Крстић, који је меч завршио са 23 поена. Двоцифрени су били још двојца Немања – Бјелица (10, 8 ск) и Недовић (15)… Штимац, Богдановић и Катић уписали су по шест поена.

Код Турака најбољи стрелци, и једни двоцифрени, били су Туркоглу и Ермис са по 11 поена

– Одиграли смо јако добру утакмицу у којој смо имали неколико периода веома квалитетне игре. Са пуно дебитаната у тиму, момака који су данас први пут носили дрес репрезентације, убедљиво смо савладали веома искусан тим Турске. Све оно што смо радили током досадашњег дела припрема, данас смо преточили у добру игру и победу – изјавио је помоћни тренер српске репрезентације Александар Кесар за сајт националног савеза.

Он је додао да ова утакмица треба да буде само подстрек за даље мечеве.

– Тим треба да научи да игра из дана у дан, у ритму у коме ћемо морати да наступамо на Европском првенству. Већ вечерас треба да се заборави ова утакмица, јер морамо да покушамо да поновимо овакво издање и сутра, против веома квалитетне селекције Словеније, што нети нимало лако – закључио је Кесар.