Прочитај ми чланак

ЂОКОВИЋУ ВИСИ ТОП 15! Новак на Аустралијан опену против фаворита већ у 3. колу!?

0

Најбољи српски тенисер Новак Ђоковић завршио је сезону и до краја 2017. године више неће одиграти ниједан такмичарски меч, што ће у великој мери утицати на његов ренкинг.

Ђоковић тренутно заузима четврту позицију на АТП листи, али нема сумње да га до краја године очекује значајан пад. Новак тренутно има 6.325 бодова, али ће више од половине изгубити јер брани 3.740 поена до краја сезоне.

То значи да ће наш ас сезону завршити са 2.585 бодова, и велико је питање да ли ће то бити довољно да у нову сезону уђе као члан 15 најбољих играча света!

На 15. позицији у АТП трци тренутно се налази Милош Раонић, коме је неопходно да до краја сезоне освоји 890 бодова како би претекао Ђоковића на АТП листи. Шансе да се на крају сезоне нађу испред Новака имају и Григор Димитров, Томаш Бердих, Давид Гофан, Пабло Карењо Буста, Жо-Вилфрид Цонга, Сем Квери и Жил Милер, којима је неопходно да до краја сезоне освоје око 1000 бодова како би претекли Ђоковића.

Уколико се деси да освајач 12 гренд слем титула не буде међу 16 најбољих пред Аустралијан опен, то ће значити да би против неког од прва четири носиоца могао да игра већ у трећем колу турнира.

– Радује ме то, да налетим на водеће носиоце у трећем или четвртом колу – рекао је уз осмех Новак на конференцији на којој је саопштио да неће играти до краја сезоне.