Прочитај ми чланак

ЂОКОВИЋЕВ КОНДИЦИОНИ ТРЕНЕР: Новак је имао ментални проблем, није знао где је…

0

Кондициони тренер Гебхард Фил Грич, који је највеће успехе остварио у раду са Новаком, без длаке на језику је говорио о катастрофалној ситуацији у којој је затекао Ђоковића.

– У мају нико од нас није мислио да је ово могуће. Новак је био у проблему. Много тога је недостајало, није био физички спреман, нити је радио на појединостима. Пре свега, имао је ментални проблем јер није знао где је – рекао је Грич.

– Радили смо напорно на сваком аспекту. Пре свега, пронашао је инспирацију, фокус. Знао је да мора да уложи више, то је и урадио. Живео је по правилима тениса. Знао је да, ако жели да сруши рекорде, то мора да уради ускоро. На крају крајева, има 31 годину.

Грич се вратио у тим у априлу, на турниру у Барселони, када је све почело да иде правим током. Наравно, ту је био и све присутнији Маријан Вајда.

– Неколико недеља пошто смо се поново ујединили, Ђоковић ме је питао хоће ли имати шансу да поново освоји Грен слем. Циљ је био да се врати до УС Опена. Добар је био у Паризу, а онда је дошао Вимблдон и сјајни осећај се вратио. Поново је показао менталну снагу.