Прочитај ми чланак

Ђоковић: Знам да вам “кидам живце”, али ваљда је тако слађе (ВИДЕО)

0

Најбољи тенисер планете Новак Ђоковић обратио се публици на дочеку у Београду и нашалио се са окупљенима испред ресторана "Новак".

У размаку од десет година, српски навијачи су Ђоковића дочекали два пута као великог шампиона.


Ове 2021. године, због околности и коронавируса, то није могло да изгледа као јула 2011. испред Скупштине Србије, али је дочек ипак уприличен.

Новак је око 18 сати и 30 минута стигао испред ресторана, где је било окупљено неколико стотина људи.

Део њих је добио реквизите, мајице, потписане постере и лоптице, поједини су тражили рекете, а Ђоковић је подсетио на јул 2011. када је први пут освојио Вимблдон и по први пут се нашао на првом месту АТП листе.

“Данас је посебан дан и за мене и за породицу, све моје ближње, али и за Србију и цео наш народ. Хвала вам, овај успех који се прославље данас није само мој, него и вас и целе нације. Ја сам то највише схватио пре десет година кад сам остварио свој дечачки сан… И пре тога. Али ме је некако највише дирнуло оно из Београда 2011. после Вимблдона кад сам први пут постао ‘број 1’ на свету. Вратио сам се овде и Србија је приредила нешто што ћу читавог живота памтити и на чему сам вам вечно бити захвалан”, почео је Ђоковић свој краћи говор.

Додаје да је све што је радио касније, због тог дочека из 2011. године добијало додатну тежину у његовим очима.

“Зато осећам огромну част, одговорност и задовољство што вас представљам на најбољи начин где год идем у свету. Надам се да то знате. Знам да вам кидам живце, и себи то радим, али надам се да уживате, тако је слађе. Да је све лако, не би било интересантно. Волим вас све, велико хвала. Видим много деце. Надам се да има малих тенисера и тенисерки. Ми тенисери смо испрограмирани да мислимо шта је следећи корак и изазов. Тако ћу и ја наставити, глади и жеђи у мени и даље има за тенисом. Треба прославити овакве дане и бити у садашњем тренутку”, рекао је Новак на дочеку.