Прочитај ми чланак

Ђоковић поново на удару колега: Аустралијанац саветује да се узму паре од Србина

0

Нисам сигуран да ће сваки играч бити спреман да да свој новац. Kаже (Новак Ђоковић прим. аут.) да је писао свим играчима, али ја нисам ништа чуо", рекао је Сализбури

Бивши аустралијски тенисер Сем Грот радо би да узме паре Новаку Ђоковићу како би помогао слабије рангираним играчима .

– Мислим да наградни фонд није праведно распоређен. Погледате некога као што је Новак Ђоковић, који освоји Аустралијан опен и добије 4-5 милиона долара за победу у финалу гренд слема – казао је Грот, а онда додао шта би требало да се уради:

– Ако бисте узели по 500.000 долара од наградног фонда за освајача турнира и другачије их расподелили, онда ођедном добијамо 8 милиона долара годишње, или барем 4 милиона, у зависности од тога колико узмемо и одакле узмемо – казао је Аустралијанац.

Британски тенисер Џо Сализбури каже да је требало консултовати играче пре доношења плана о помоћи слабије рангираним професионалцима.

– То је добра идеја, али нисам био сагласан са тим како смо кренули. Нисам чуо ништа о томе, док нисам видео у медијима. Можда је прво требало да се разговара са играчима. Нисам сигуран да ће сваки играч бити спреман да да свој новац. Kаже (Новак Ђоковић прим. аут.) да је писао свим играчима, али ја нисам ништа чуо“, рекао је Сализбури.

Сализбури није оптимиста по питању наставка сезоне.

– Мислим да нећемо играти до следеће сезоне. УС опен је следећи по календару. Kако сада ствари стоје, планиран је наставак сезоне, али мислим да ће сви турнири у Америци бити отказани. Не видим како бисмо могли да се вратимо, кад не постоји вакцина и кад људи не могу да путују по свету. Што се тога тиче, тенис је један од најгорих спортова“, додао је он.

Сализбури је тренутно 7. дубл играч света, а са Раџивов Рамом је освојио Аустралијан опен ове године.