Прочитај ми чланак

Ђоковић почео добро, па стао – Циципас у полуфиналу Шангаја! (вВИДЕО)

0

Новак Ђоковић није успео да се пласирао у полуфинале Шангаја, пошто га је после велике борбе и три сета победио Стефанос Циципас.

Најбољи тенисер света није успео да одговори на игру младог Грка у другом и трећем сету и он заслужено долази до победе – 3:6, 7:5, 6:3.

Tanjug/ AP Photo/

Циципас ће у борби за финале играти против Данила Медведева, који је у два сета савладао Фабија Фоњинија.

Српски тенисер фуриозно је кренуо меч и после само седам минута игре на семафору је било 3:0. Циципас се није снашао и чинило се да ће Ђоковић лако доћи до првог гема.

Новак до краја сета није испустио сервис и успео је да га добије 6:3, међутим Циципас је у неколико наврата најавио да ће бити тврд орах.

На старту другог сета гледали смо велику борбу, а први до брејк прилике дошао је млади грчки тенисер. Најбољи тенисер света успео је да спаси две узастопне брејк лопте у шестом гему, међутим то је био показатељ да је Циципас подигао ниво игре.

Грк није допустио ниједну брејк лопту Ђоковићу, а онда је крајем сета успео да искористи пад концентрације нашег играча. Ноле је одиграо нешто слабији гем код резултата 5:6, Циципас је прихватио сваки поклон и стиже до изједначења (6:3, 5:7).