Прочитај ми чланак

Ђоковић ОГОРЧЕН понашањем публике: „Нећу толерисати, ако си ХРАБАР, сиђи и…

0

Новак Ђоковић поново је имао доста мука, али успео је да савлада Алексеја Попирина у другом колу Аустралијан опена са 3:1 у сетовима.

На конференцији за медије по завршетку меча, Ђоковић није крио да је незадовољан својом игром.

– Нисам играо, а нисам се ни осећао најбоље у последњих недељу дана што је јако фрустрирајуће када играм на оваквом нивоу. Још један јако неизвестан меч, поново одлучен у четвртом сету. Имао је своје шансе Попирин, промашио је форхенд на 30:40, попустио је прилике и у тај-брејку, када сам ја ухватио моментум. Не могу да будем задовољан својим тенисом, али је све ово нормално и треба извући најбоље из тога.

Дотакао се и непријатне ситуације са човеком из публике, али није откривао које речи му је навијач упутио.

– Не желите да знате. Много ствари су ми рекли на терену. Толерисао сам током већег дела меча, али сам на крају позвао навијача да ми се супротстави. Није имао храбрости да сиђе. Ако си храбар, сиђи и реци ми све што имаш у лице. Извинио ми се из даљине. Нећу толерисати када неко пређе границу. Има људи који попију по неко пиће, ја никада нисам тражио да се неко избаци, не бих то урадио, платио је карту, да буде ту и има право да каже шта хоће и да се проведе. Али, све док не пређе границу, док ме не увреди, као што се то десило данас.

Говорио је и о наредном ривалу, Томасу Мартину Ечеверију.

– Мораћу да одрадим домаћи задатак и спремим наредни меч. Обојица хоћемо да победимо. Његов ниво тениса је много виши сад, покушаћу да се што боље спремим из претходних наших мечева. Победио је два искусна тенисера, Мареја и Монфиса, сигурно ће бити тешко.

За крај, открио је и да ће посетити једно од својих омиљених места – Ботаничку башту у Мелбурну, те да ће поново медитирати уз дрво које највише воли.

– Не могу да откријем које је, али волим да се повежем са својим „старим пријатељем“ – закључио је Новак Ђоковић.