Прочитај ми чланак

ЂОКОВИЋ МОРА у ФИНАЛЕ ПАРИЗА или Мареј бр. 1.

0

Eнди Мареј би титулама у Бечу и Паризу 7. новембра могао да преузме трон. Одмах после "Берсија" се одузимају бодови освојени у Лондону прошле године.

novak-endi-pred-usopfinale-reuters_origh

Већ деценију Мареј тумара у сенци Ђоковића, Надала, Федерера, а светло на крају тог мрачног тунела би могао да угледа баш у Граду светлости. Британски медији су већ израчунали – Енди ће на завршни мастерс у Лондону (13-20. новембар) стићи као светски број један!

СЦЕНAРИО „БИ-БИ-СИЈA“

Тренутна разлика 2.415
30. октобар – Мареј осваја Беч, разлика 1.915
5. новембар – Пораз Ђоковића у полуфиналу Париза, разлика 1.275
6. новембар – Мареј осваја Париз, разлика 875
7. новембар – Ђоковићу се скида 1.300 са завршног мастерса од прошле године, Мареју 200. Енди преузима прво место за 225.
121 недељу узастопно Ђоковић држи трон
222 недеље укупно је Новак на првом месту
8.725 бодова предности је имао над Ендијем

Постоји могућност да шампион Вимблдона 7. новембра преузме чело AТП листе, а тај сценарио није само добар острвски виц, нити британски хумор „Би-Би-Сија“.

Новакова предност од 2.415 бодова би за две недеље могла сасвим да се истопи, а ако испадне пре финала Париза, бациће Шкоту лоптицу на смеч.

За такав фото-финиш је претходно потребно да Мареј ове недеље освоји турнир у Бечу, чиме би следећег понедељка смањио заостатак на 1.915 бодова.

Трка би онда дошла до усијања под рефлекторима „Берсија“.

Aко Париз буде реприза Шангаја, па Новак 5. новембра испадне у полуфиналу, а Енди дан касније подигне пехар, разлика ће тада износити 875 бодова.

Aли, 7. новембра се играчима унапред скидају бодови који су прошле године освојени на завршном мастерсу у Лондону, што значи да Србин остаје без 1.300, а Британац свега 200. Рачуница је једноставна – Мареј би тај понедељак дочекао као најбољи тенисер света, са 225 бодова предности!

Новак би и даље имао шансу да годину заврши као светски број један, али под условом да у лондонској „О2 Aрени“ буде успешнији од домаћег љубимца.