Прочитај ми чланак

ЂОКОВИЋ ИСПАДА ИЗ ТОП 30!? Новак у великој опасности пред Ролан Гарос

0

Новак Ђоковић је на ивици амбиса! Наш најбољи тенисер ће после неуспеха у Мадриду ове недеље пасти на 18. место на АТП листи. Ако буде кикснуо и у Риму следеће седмице, могао би да се сурва испод 32. позиције и тако остане без статуса носиоца на Ролан Гаросу

Ноле на италијанском мастерсу брани финале и 600 бодова. Испадање пре четвртфинала избацило би Ђоковића из топ 30. Он је у то друштво ушао практично на почетку каријере, пре 12 година и досад га није напуштао.

Мало мечева

Ситуација је компликована, а тога је свестан и Ђоковић.

Крајиновић га престиже?

Новак би могао да остане и без титуле српског броја један уколико се не пласира у полуфинале мастерса у Риму. Филип Крајиновић тренутно је 26. светски играч и брани само 95 бодова у периоду када се Ђоковић бори за 600. Уколико Новак не одбрани већи део поена, биће српски број два први пут после 8. августа 2005, када је Новак, претекавши Јанка Типсаревића, постао најбољи тенисер из Србије на АТП листи.

– Очигледно има ствари које не функционишу, али морам да наставим да радим и молим се. Надам се да ћу ојачати игру и побољшати се у дугим мечевима, посебно на великим турнирима против квалитетних играча, када морате да преузмете иницијативу. Покушао сам то против Едмунда, али није се дало. Надам се да хоће следећег пута – изјавио је Ђоковић.

Српски ас је ове године изгубио шест од 12 дуела, а напоменуо је да није одиграо довољно мечева. У Шпанији је победио 20. на АТП листи Кеија Нишикорија, па изгубио од 22. на свету Едмунда.

– Нисам имао прегршт мечева. Опет, у Шпанији сам играо против двојице тешких ривала, компликоване дуеле. Има позитивних ствари које могу да извучем, али сигурно је да сам разочаран због прераног опроштаја од турнира. Мада, није крај света. Трудим са да подсетим себе на све успехе које сам постигао. Одатле црпем снагу да наставим са борбом – закључио је Ђоковић.

Надал га бодри

Светски број један Рафаел Надал, упркос новом разочарању које је Новак приредио после опоравка од операције лакта, још не отписује љутог ривала.

– Ђоковић је увек фаворит, и кад изгуби, то је изненађење. Тенис је спорт у ком одлучују детаљи, и кад је све у реду, ствари се одвијају у вашу корист, али када сумњате у себе, све изгледа много теже. Ђоковић је на 3:4 у трећем сету против Едмунда мислио да је аут, а није био. Ситница која га обично не би пореметила је пресудила. Немам никакве сумње да ће се вратити на највиши ниво. Тешко јесте. Новак је направио невероватне резултате, а постизаће их и убудуће – јасан је био Надал.