Прочитај ми чланак

УЗНЕМИРУЈУЋЕ: Део снимка напада на Мијатовића на коме се виде убице (ВИДЕО)

0

Н1 је дошао у посед снимка напада у парку у Београду у коме је приказан део када хулигани беже након напада на Ђорђа Мијатовића, који је касније у току вечери преминуо у Ургентном центру. Упозоравамо да је снимак узнемирујуће садржине.

По сведочењу лица која су видела језив напад, Ђорђе је  дошао да одбрани свог сина, а малолетници су га претукли, скакали су му по лобањи и поломили је, а покушали су и да га живог запале бакљом. Убрзо након напада је преминуо у болници.

Иначе, та група малолетника која га је напала већ месецима прави проблеме станарима околних зграда у том насељу, а само дан пре убиства (у суботу) хулигани су ломили клупе и претили једном мушкарцу који их је замолио да то не раде. Он је случај одмах пријавио полицији која је изашла на лице места и разговарала са малолетницима, али како кажу станари, није их легитимисала ни привела јер су малолетни. Сутрадан након разговора са полицијом су брутално претукли човека до смрти и покушали живог да га запале.

Станари кажу да су већ дуго забринути и за своју безбедност, а пре свега безбедност своје деце која излазе у паркић, јер та групе тинејџера је увек ту када је лепо време, праве буку, нарушавају јавни ред и мир, а деца их се плаше јер их малтретирају. Како су рекли за Н1, ради се о младићима и девојкама од 15 до 17 година, има их десетак у групи.

Како је у јутарњем програму рекао министар унутрашњих послова Ивица Дачић, убијени човек, иначе рођени брат потпредседника Владе Федерације БиХ и министра развоја и предузетништва Војина Мијатовића, изашао је да поразговара са хулиганима јер му се син жалио да су му отели лопту и неће да му је врате.

Дачић, који је министар полиције, гостујући у јутарњем програму на ТВ Блиц, тек након што је искоментарисао теме из спољне политике и осврнуо се на кампању за локалне изборе, споменуо је и овај случај. Без обзира што су о свему од синоћ брујали босанско-херцеговачки медији док су режимски медији у Србији прећуткивали.

Дачић је у емисији навео да се утврђују околности смрти и да ли је наступила од последица напада, додајући да су доктори рекли да је Ђорђе Мијатовић имао и епи-нападе и додатне болести, тако да ће узрок смрти утврдити обдукција. Међутим, одмах затим су таблоиди објавили сазнања да је човек (након инцидента) пао и ударио главом о бетон.

– Када је дошао кући, испричао је супрузи да је сам пао након чега је добио епи напад – каже извор Блица.

МУП је саопштио да су осумњичене две особе и да се за њима и даље трага (скоро 24 часа), као и да је тело превезено на Институт за судску медицину, на обдукцију.

Више јавно тужилаштво у Београду дало је налог полицији да идентификује учеснике догађаја и прикупи све неопходне податке и обавештења у вези са догађајем након којег је у Ургентном центру у Београду преминуо Ђ. М.

 

Како је убијен брат министра у паркићу у Београду док је бранио сина коме су отели лопту: Скакали му по глави, хтели да га запале бакљом!https://t.co/Yxb7S6LHrt

— СРБИН инфо (@srbininfo) May 27, 2024