Прочитај ми чланак

Ђоковић: Да нисам из Србије, одавно бих био дигнут у небеса у спортском нивоу

0

Многи сматрају да заправо већ и јесте највећи у историји белог спорта, али и један од најбољих спортиста икада.

„Остављам то вама и свима другима, да ли јесам или нисам, да ли заслужујем да будем део те дискусије. Чињеница јесте једна – да нисам из Србије, пре много година бих био дигнут у небеса у спортском нивоу, поготово у западном свету.

Но, добро, то је део мог животног путовања, ја сам захвалан на томе што долазим из Србије, то ми даје веру и наду. Зато је све ово што постижем још слађе и још више ме испуњава, а ви пишите оно што мислите“, рекао је Ђоковић новинарима, па потом наставио:

„Имао сам дечачки сан да будем шампион и освојим Вимблдон. Када сам то остварио, појавили су се нови циљеви. Нисам веровао да ћу бити са вама и причати о 24. гренд слем титуле. Последњих пар година сам схватио да имам шансу да јурим историју“.

Новак је одао велико признање и Медведеву, а затим испричао како је дошао на идеју да обуче мајицу „Мамба заувек“ са бројем 24 и на неки начин посвети тријумф Кобију Брајанту.

„Размишљао сам о мајици пре седам дана, никоме то нисам рекао до пре пар дана када су ми људи из мог тима помогли. Коби ми је био близак пријатељ, много смо причали о менталитету победника, како се вратити после повреде, како бити на врху. Он је био један од људи на које сам највише рачунао, увек је био спреман да ти да подршку. Много нас је потресла његова смрт“, истакао је Ђоковић.