Прочитај ми чланак

ДИЖЕ ФОРМУ: Ђоковић опет тренира код Имаза

0

Најбољи српски тенисер са породицом у посети Марбељи, где диже форму за наставак сезоне.

Новак Ђоковић опет тренира у Академији Пепеа Имаза, и то није никакво изненађење. Прошле недеље су се појавиле информације да је Маријан Вајда „отерао“ овог „лајфкоуча“ из тима, али Шпанац никада званично није ни био део стручног штаба да би први тренер могао да га удаљи.

Човек који „промовише“ љубав и мир очигледно је још увек у животу српског тенисера, који ће и даље посећивати Марбељу, где живи и ради његов брат Марко. Ђоковићи су породично дошли на југ Шпаније на активан одмор, а наш играч користи терене на Академији „Пуенте Романо“ да тренира са братом и диже форму за други део сезоне.

Вајда је у одличном интервјуу за словачки лист „Деник шпорт“објаснио да је желео да умањи утицај Имазове филозофије на Нолетову игру. Није рекао да је отерао Пепеа, нити да се он више неће појављивати у боксу. Сасвим је могуће да Шпанац и Марко опет сврате на неки турнир (поготово на оне у Европи), али то не значи да се „вратио у тим“, јер никад није ни био део њега. Нити би то могло да створи проблеме са Маријаном.

Он је добро упознат с тим да Ђоковићи воле да долазе у Марбељу, а и сам је често био на тој академији. Вајдин примарни циљ је био да Новака врати озбиљном тренингу и смањи утицај будизма и холистичког приступа животу на његов тенис, у чему је успео.

– Кад је на другој страни мреже озбиљан противник, не треба да размишља о Буди. Вратили смо рибу у његову исхрану – открио је тад Словак.