Прочитај ми чланак

ДИЈАРА ПРОЗИВА: Да сте мени дали пасош Србије, сада не бисте имали проблема са нападачима

0
Фото: Вечерње новости

Фото: Вечерње новости

Евандро и Клео, колико се сећам, добили су пасоше да би играли за репрезентацију Србије. Не видим да су се нешто наиграли у дресу „орлова“, каже Ламин Дијара.

Бивши нападач Партизана Ламин Дијара у разговору за „Наше Новине“ каже да му је тешко што никада није добио српски пасош, док су неки други фудбалери имали ту привилегију.

– Од добијања српског држављанства, нажалост, нема ништа. Према последњим информацијама које сам добио, још увек не испуњавам све услове. Аплицирао сам још док сам био у Партизану. Тада га нисам добио, а сада је проблем што не могу да сакупим довољно дана боравка у Србији јер играм у Анталији. Страшно ми је жао због тога, чак ми је и глупо да сад причам колико волим Србију. У Сенеглу сам рођен, тамо сам одрастао, али сам Србију подједнако заволео, каже Ламин Дијара.

Сеегалац сматра да је и фудбалска репрезентација Србије пропустила шансу да има одличног нападача у националном тиму.

– Ваљда нисам Бразилац, шта да радим када сам рођен у Сенегалу. Изгледа да нисам био подједнако битан свом клубу као они или нису довољно зарадили на мени. За разлику од њих ја сам научио да читам и да пишем српски. Евандро и Клео, колико се сећам, добили су пасоше да би играли за репрезентацију Србије. Не видим да су се нешто наиграли у дресу „орлова“. Да сте мени дали пасош Србије, сада не бисте имали проблем са мањком квалитетних нападача у репрезентацији, закључује Дијара.

Извор:            Наше новине
Преузето са: Вечерње новине