• Почетна
  • СПОРТ
  • Ден Тана: У време Пиксија мафијаши су пиштољима тражили новац од Звезде
Прочитај ми чланак

Ден Тана: У време Пиксија мафијаши су пиштољима тражили новац од Звезде

0

Београд – Бивши председник Фудбалског клуба Црвена звезда Добривоје Танасијевић – Ден Тана, изјавио је да су у време председавања Драгана Стојковића Пиксија фудбалери били штићеници агената и мафијаша који су долазили и пиштољима тражили новац од Звезде.

„Од времена Драгана Џајића сам био у руководству, а после његовог одласка председници су се мењали као на траци и то је, такође, један од узрока кризе, јер нико у раду није имао потребан континуитет, ни време да покуша да оствари замисли. Када се кандидовао Драган Стојковић, добронамерно сам га саветовао да не преузима ту „тешку“ улогу. Показала се моја тврдња да није бизнисмен. Чим се суочио с првом тешком ситуацијом, односно затеченим дугом од 11 милиона евра, одлучио је да распрода играче, и поред освојене две дупле круне. Фудбалери су били штићеници агената и мафијаша који су долазили и пиштољима касније тражили новац, а Звезда није имала толику корист“, рекао је Ден Тана.

Бивши први човек клуба из Љутице Богдана додао је да је по доласку на чело клуба затекао дуг од 19 милиона евра.

„После Стојковића је дошао Топлица Спасојевић, а после само годину дана морао сам да преузмем „врућ кромпир“ – вођење клуба, и дуг који је достигао 19.164.000 евра!“

 

(Курир, Спорт)