Прочитај ми чланак

Делије Север о слици Вучића, Брнабићке и Малог: „Част и брука живе довијека“

0

Само неколико сати од мирног скупа "Србија против насиља" у центру Београда, који је окупио на десетине хиљада људи, огласила се са друштвених мрежа екипа у саставу: Александар Вучић, Ана Брнабић и Синиша Мали. Уз кез од ува до ува, исмевали су (и пребројавали) народ који је испред Народне скупштине и на Газели дао подршку за нормалност свог града, своје земље, грађана, за мир и толеранцију.

Брутална фотографија водећег тројца власти подсмева се и жртвама трагедија у ОШ „Владислав Рибникар“ и у околини Младеновца, где је убијено 17 људи (највише деце), али и породицама и родбини настрадалих.

У току дана су стизале свакакве реакције на ову слику, и расположење председника државе, премијерке и министра финансија, када нам се плаче и тугујемо, а издвојила се и она од навијача Црвене звезде.

– Свак је рођен да по једном умре, част и брука живе довијека – цитирале су на Твитеру Делије Север Петра II Петровића Његоша.

Подсетимо, на, како Ана Брнабић данас признаје, импозантном скупу „Србија против насиља“, окупио се после 5. октобра 2000. највећи број људи икад у Србији, што је тешко пало режиму који се грчевито држи за сламку.

Порука Делија Север рекла им је шта мисли већинска Србија.